klusadvies
Aanpassigen in badkamer of toilet

Aanpassingen in badkamer of toilet

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Voldoende houvast als je doucht of een lekker bad neemt kan geregeld worden met wandbeugels. Of is je wc te laag? Verhoog deze gemakkelijk met een toiletverhoger. Op deze pagina lees je hoe je met een paar kleine aanpassingen in je badkamer, zorgeloos thuis kunt blijven wonen. 

 

Bekijk de benodigheden

aanpassingen in je badkamer of toilet 

In je badkamer kun je met een paar aanpassingen het gebruik van je douche of toilet comfortabeler maken. Zo kun je wandbeugels plaatsen, een anti-slip mat neerleggen of een douchekruk kopen. Hieronder lees je welke producten GAMMA aanbiedt en wat de verschillen zijn binnen een categorie. 

wandbeugels 

Wandbeugels bieden grip in de badkamer en kunnen een lelijke valpartij voorkomen. Er zijn drie soorten wandbeugels. Hieronder lees je de verschillen. 

 

Aanpassingen badkamer of toilet - Rechte wandbeugel

Rechte wandbeugel

De rechte beugels worden gebruikt in algemene situaties, bijvoorbeeld naast de wastafel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs en in verschillende prijsklassen. Het maximaal belastbaar gewicht is 150 kg.

Aanpassingen badkamer toilet - Klapbeugel

Klapbeugel

De klapbeugels zijn speciaal ontwikkeld om naast het toilet te gebruiken. Je kunt hierop steunen bij het gaan zitten en staan. Ze zijn vervaardigd van wit staal en zijn zeer stevig. Na gebruik kun je de beugel opklappen, om ruimte vrij te maken.

Aanpassingen badkamer of toilet - Hoekbeugel

Hoekbeugel

Hoekbeugels zijn speciaal ontwikkeld voor de douche, bad en wc. De 90 graden beugel kun je in de douche gebruiken. Je hebt dan met beide handen grip tijdens het douchen. De 45 graden beugels zijn geschikt voor het bad of toilet. Je arm rust op de ene beugel, terwijl je hand de andere vastpakt bij het opstaan of zitten. Zeer comfortabel en vooral erg veilig!

antislip 

Uitglijden in de badkamer komt vaak voor. Er zijn 2 mogelijkheden om dit te voorkomen: de antislipmat en de antislip sticker.

Aanpassingen badkamer of toilet - Antislipmat

Antislip mat

Matten worden over het algemeen in het bad of de douche toegepast. Let op dat je de mat stevig vastdrukt op de ondergrond. Het voordeel van een mat is dat deze makkelijk los te maken is, waardoor er ook onder de mat schoongemaakt kan worden.

 

Aanpassingen badkamer of toilet - Antislip sticker

Antislip sticker

Antislip stickers plak je aan de ondergrond vast. Het is dus een permanente oplossing. De stickers blijven altijd stevig vast zitten, ook als het nat wordt. Ze zijn verkrijgbaar in handige stroken of wat meer decoratieve rondjes. Maak de ondergrond goed vetvrij voor je ze in het bad, je douche of op de vloer van je badkamer plakt.

 

douchekruk 

Het kan soms fijn zijn als je tijdens het douchen kunt zitten. Dit kost veel minder energie en zorgt ervoor dat je niet uitglijdt. Je kunt kiezen voor een losse douchekruk of een douchekruk die je in de douche monteert.

Aanpassingen badkamer of toilet - Losse douchekruk

Losse douchekruk

Een losse douchekruk gebruik je als je niet kunt of mag boren en schroeven in je wand. Het krukje kun je vervolgens ook op een andere plek in de badkamer gebruiken. Je kunt de kruk uitschuiven voor een optimale zitpositie.

 

Aanpassingen badkamer of toilet - Vaste douchekruk

Vaste douchekruk

Het voordeel van een vast stoeltje is dat deze steviger is en minder plek inneemt, doordat je het kunt opklappen. Het staat bovendien fraaier. Vaste stoeltjes kun je eventueel uitbreiden met armleggers en een comfortabele rugleuning.

 

Aanpassingen badkamer of toilet - balk handige hulpjes