klusadvies
Rollator van GAMMA

Rollator kopen

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Heb je minder kracht in je benen en wil je weer een stukje vrijheid terug? Dan kan een rollator uitkomst bieden. Een rollator is er letterlijk om je te ondersteunen. Hierdoor kun je je weer makkelijker verplaatsen. Een rollator heeft een lichtgewicht stalen buizenframe met 4 wieltjes met rubberen banden. Het heeft 2 handgrepen en is vaak voorzien van een zitting en boodschappenmandje. Daarnaast is een rollator opvouwbaar, zodat je deze gemakkelijk mee kunt nemen. Maar welke rollator is geschikt voor jou? En waar moet je op letten bij het kopen van een rollator? Dat lees je op deze pagina. 

 

Bekijk de benodigheden

het kopen van een rollator 

Er zijn verschillende soorten rollators. Dit geeft je de mogelijkheid om de rollator te kiezen die het beste bij je past. Houdt hierbij rekening met de volgende kenmerken:

 

Rollator kopen - Hoogte

Hoogte

De hoogte van de rollator is belangrijk, zodat je de juiste houding aanneemt tijdens het lopen. Als de rollator te hoog staat, loop je met opgetrokken schouders. Hierdoor krijg je pijn in je schouders en nek. Staat de rollator te laag, dan heb je geen steun aan de rollator. 

 

Lees hier welke houding je moet aannemen achter een rollator.

 

Alle handvaten van de rollators van GAMMA zijn instelbaar in hoogte. Bij de meeste zit aan de zijkant van het handvat een draaiknop. Wanneer je deze losdraait, kun je het handvat gemakkelijk op de juiste hoogte instellen. Draai de knop weer vast als je de juiste hoogte hebt gevonden.

Rollator kopen - Handvaten

Handvatten

De meeste rollators hebben plastic of schuimrubber handgrepen. Bepaal voor jezelf wat je het fijnste vindt om vast te houden. In de bouwmarkt staan showmodellen, waar je de rollators kunt uitproberen. 

Rollator - Wielen

Wielen

Een rollator kan grote en kleine wielen hebben. Hoe groter de wielen, hoe gemakkelijker je over obstakels heen kunt rijden. Wil je de rollator vooral binnen gebruiken? Dan zijn kleine wielen voldoende.

Rollator kopen - Remmen

Remmen

Er zijn 3 soorten remmen voor een rollator. Handrem, kabelrem en hydraulische rem.

Rollator kopen - Binnen of buiten gebruik

Binnen of buiten gebruik

De meeste rollators kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Alleen de Roomba kan alleen binnen gebruikt worden. Het verschil met de buitengebruik rollators is dat de banden zacht en geruisloos zijn. Dit is ideaal voor binnen gebruik, maar niet geschikt voor buiten.

Rollator kopen - Opvouwbaarheid

Opvouwbaarheid

Als je de rollator vaak wilt vervoeren, is het handig dat hij opvouwbaar is. Daarnaast neemt een opgevouwen rollator minder ruimte in als je het thuis op wilt bergen. Alle rollators van GAMMA zijn opvouwbaar. Lees hier hoe je de rollator op kunt vouwen.

rollator gebruiken 

Het is belangrijk dat je je rollator op de juiste manier gebruikt, om nek- en rugklachten te voorkomen. Op de pagina Rollator gebruiken lees je onder andere hoe je je rollator in moet stellen en hoe je je rollator in kunt klappen en mee kunt nemen. 

Rollator kopen - Handige hulpjes