klusadvies
Rollator van GAMMA

Rollator kopen

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Heeft u minder kracht in uw benen en wilt u weer een stukje vrijheid terug? Dan kan een rollator uitkomst bieden. Een rollator is er letterlijk om u te ondersteunen. Hierdoor kunt u zich weer makkelijker verplaatsen. Een rollator heeft een lichtgewicht stalen buizenframe met 4 wieltjes met rubberen banden. Het heeft 2 handgrepen en is vaak voorzien van een zitting en boodschappenmandje. Daarnaast is een rollator opvouwbaar, zodat u deze gemakkelijk mee kunt nemen. Maar welke rollator is geschikt voor u? En waar moet u op letten bij het kopen van een rollator? Dat leest u op deze pagina. 

 

Bekijk de benodigheden

het kopen van een rollator 

Er zijn verschillende soorten rollators. Dit geeft u de mogelijkheid om de rollator te kiezen die het beste bij u past. Houdt hierbij rekening met de volgende kenmerken:

 

Rollator kopen - Hoogte

Hoogte

De hoogte van de rollator is belangrijk, zodat u de juiste houding aanneemt tijdens het lopen. Als de rollator te hoog staat, loopt u met opgetrokken schouders. Hierdoor krijgt u pijn in uw schouders en nek. Staat de rollator te laag, dan heeft u geen steun aan de rollator. 

 

Lees hier welke houding u moet aannemen achter een rollator.

 

Alle handvaten van de rollators van GAMMA zijn instelbaar in hoogte. Bij de meeste zit aan de zijkant van het handvat een draaiknop. Wanneer u deze losdraait, kunt u het handvat gemakkelijk op de juiste hoogte instellen. Draai de knop weer vast als u de juiste hoogte hebt gevonden.

Rollator kopen - Handvaten

Handvatten

De meeste rollators hebben plastic of schuimrubber handgrepen. Bepaal voor uzelf wat u het fijnste vindt om vast te houden. In de bouwmarkt staan showmodellen, waar u de rollators kunt uitproberen. 

Rollator - Wielen

Wielen

Een rollator kan grote en kleine wielen hebben. Hoe groter de wielen, hoe gemakkelijker u over obstakels heen kunt rijden. Wilt u de rollator vooral binnen gebruiken? Dan zijn kleine wielen voldoende.

Rollator kopen - Remmen

Remmen

Er zijn 3 soorten remmen voor een rollator. Handrem, kabelrem en hydraulische rem.

Rollator kopen - Binnen of buiten gebruik

Binnen of buiten gebruik

De meeste rollators kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Alleen de Roomba kan alleen binnen gebruikt worden. Het verschil met de buitengebruik rollators is dat de banden zacht en geruisloos zijn. Dit is ideaal voor binnen gebruik, maar niet geschikt voor buiten.

Rollator kopen - Opvouwbaarheid

Opvouwbaarheid

Als u de rollator vaak wilt vervoeren, is het handig dat hij opvouwbaar is. Daarnaast neemt een opgevouwen rollator minder ruimte in als u het thuis op wilt bergen. Alle rollators van GAMMA zijn opvouwbaar. Lees hier hoe u de rollator op kunt vouwen.

rollator gebruiken 

Het is belangrijk dat u uw rollator op de juiste manier gebruikt, om nek- en rugklachten te voorkomen. Op de pagina Rollator gebruiken leest u onder andere hoe u uw rollator in moet stellen en hoe u uw rollator in kunt klappen en mee kunt nemen. 

Rollator kopen - Handige hulpjes