verantwoordelijkheid

Lege batterijen

In Nederland worden per jaar ruim 200 miljoen batterijen verkocht. Om te zorgen dat deze batterijen na gebruik niet in het milieu terechtkomen maar weer een nieuw leven krijgen, doet GAMMA mee aan de inzamelingscampagne van Stichting Batterijen. Bij iedere GAMMA-bouwmarkt vindt u dan ook een speciale inzamelton voorbij de kassa's bij de inpaktafel. 

Recycling

De batterijen worden regelmatig opgehaald en op een verantwoorde en milieuvriendelijke wijze verwerkt. Na recycling komt uw lege batterij dan weer terug in de winkel in de vorm van bijv. een spijker, een zaklamp of een nieuwe batterij.

Neem bij uw volgende bezoek aan een van onze vestigingen dus uw lege batterijen mee en help op die manier mee aan een beter milieu!

Wist u dat...

  • Er meer apparaten op batterijen werken dan u denkt. Niet alleen de mp3-speler of zaklantaarn, maar ook uw mobiele telefoon, horloge, fototoestel of brandmelder.
  • U bij GAMMA een batterijentester kunt kopen, om te checken of uw batterijen echt wel leeg zijn?
  • Er meer lege batterijen in uw huishouden liggen, dan u in eerste instantie zou denken; vaak ook in apparaten die u niet meer gebruikt.
  • We bij elkaar al meer dan twee miljoen kilo aan lege batterijen per jaar inleveren. Dat is een staaltje van milieuvriendelijk gedrag dat een groot compliment waard is!


Voor meer informatie over batterijen: www.stibat.nl en www.batteryworld.nl (speciaal voor kinderen). Of bel Stichting Batterijen: 0800-0225001.