Je kunt er niet omheen. Hout is een van de meest gebruikte materialen bij een klus. Daarom is het zaak er zo verstandig mogelijk mee om te gaan. Een belangrijk deel van het hout in onze bouwmarkten is op mens- en milieuvriendelijke wijze geproduceerd. GAMMA verkoopt zoveel mogelijk hout dat is voorzien van een keurmerk. Zo weet je zeker dat dit hout uit een goed beheerd bos komt.

Deze keurmerken staan voor een certificeringssysteem wat het voortbestaan van de bossen waarborgt. Dit systeem kijkt erop toe dat wanneer er hout gekapt wordt, dit met zo min mogelijk schade aan het (bos)milieu gebeurt. Bij GAMMA staat dit hoog in het vaandel.

Gecertificeerde producten herken je in de GAMMA-folder en in de webshop aan een keurmerk bij de producten. In onze bouwmarkten herken je deze aan een keurmerk op de producten.

FSC® staat voor ‘Forest Stewardship Council’, dat vrij vertaald 'Raad voor Goed Bosbeheer' betekent. Deze internationale organisatie bestaat uit boseigenaren, houthandelaren en lokale bevolkingsgroepen. Zij werken samen met maar één doel: het duurzaam beheren van onze bossen. Dit onafhankelijke keurmerk wordt ondersteund door milieu-, ontwikkelingsorganisaties en bedrijven zoals GAMMA.

Het internationale PEFC®-keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit. De doelstellingen die PEFC® heeft met haar eisen en criteria voor duurzaam bosbeheer hebben duidelijk zichtbare overeenkomsten met de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties

Garanties

Hout met een keurmerk betekent dat je een stuk hout in handen hebt dat met de grootste zorg voor het milieu geproduceerd is. Er wordt niet meer hout uit het bos gehaald dan het bos kan missen.

Wat kan jij doen?

Je kunt helpen de bossen te beschermen door naar hout met een keurmerk te vragen in je bouwmarkt. Hout dat een keurmerk draagt hoeft niet duurder te zijn. Je herkent deze producten in de bouwmarkt aan een keurmerk op de producten.

Recent bekeken