Greenway Graszaad Gazonaanleg 1 kg

(1 klantreviews)
9.
99
Tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Zaaiperiode: April

Kenmerken van Greenway Graszaad Gazonaanleg 1 kg
Wil je een stuk van je voor- of achtertuin voorzien van gras? Ga dan voor Greenway graszaad aanleg 1kg. Dit graszaad is voorzien van een speciale coating dat een startvoeding bevat, wat het zaad beschermt en de kieming ervan versnelt. Voor een optimaal resultaat gebruik je dit zaad tussen maart-juni en augustus-september. Zorg dat de grond tijdens het inzaaien niet koud is en de buitentemperatuur minimaal 15°C is. In de verpakking zit genoeg graszaad voor de behandeling van een oppervlak van 50m². Dit graszaad is geschikt voor gazonaanleg. Kortom: met het graszaad van Greenway creëer je een mooie en gezonde grasmat.

Hoe zaai ik gras?
Gras zaaien doe je bij voorkeur in het voorjaar op een windstille dag. Verwijder eerst het onkruid en losliggende stenen. Wanneer je gaat inzaaien (aanleg) spit je eerst de grond om met een spade. Zorg dat de grond voldoende los is, zodat wortels er doorheen kunnen groeien en water erdoor kan lopen. Meng dit met vruchtbare potgrond. Bij doorzaaien ga je verticuteren in plaats van omspitten. Vervolgens kan je compost, mest en kalk aan de grond toevoegen, waardoor de grasplanten straks beter kunnen wortelen. Als de grond geëgaliseerd is kan je beginnen met zaaien. Doe dit gelijkmatig en maak bij een groot oppervlak gebruik van een strooiwagen. Zaai langs de rand extra graszaad, zodat er straks een strakke rand ontstaat. Daarna hark je grond lichtjes aan en rol je het aan met een tuinwals. Hierdoor komen de zaadjes goed in contact met de grond en kunnen ze beter ontkiemen. Houd de grond in de periode na het zaaien voldoende vochtig en probeer zo min mogelijk te betreden.

Boodschappenlijst voor gras zaaien:

  • Potgrond
  • Graszaad
  • Tip: mest en kalk

Gereedschap gazonaanleg & onderhoud

  • Spade
  • Verticuteerhark/verticuteermachine
  • Hark
  • Grasmaaier
  • Tuinsproeier

Hoe onderhoud ik mijn gazon?
Het is belangrijk om je gazon na aanleg ook goed te onderhouden, voor een gezond en groen gazon dat mos en onkruid weinig kans geeft. Gazononderhoud kan worden opgedeeld in 4 stappen: verticuteren, doorzaaien, bemesten & kalken en maaien & bewateren. In het vroege voorjaar (na de eerste maaibeurt) en in het najaar is het nodig om te verticuteren, oftewel: het verwijderen van mos en onkruid en beluchten van het gazon. Verticuteren kan handmatig met een verticuteerhark of met een verticuteermachine. Door het mos en onkruid vervolgens los te harken kunnen kale plekken ontstaan. Schrik niet, want dit kan worden verholpen door bij te zaaien. Doorzaaien doe je tevens in het voorjaar en najaar. Maak gebruik van graszaad voor gazonherstel dat zeer snel ontkiemt en bewater. Om het gazon voldoende voeding te geven, dien je in het voorjaar, zomer en najaar te bemesten. Het is belangrijk dat de grond de juiste zuurgraad heeft om de voeding goed op te kunnen nemen. Dit doe je door te kalken in het voorjaar en najaar. Verder is het van belang het gras regelmatig te maaien (ca. 1x per twee weken) en te bewateren bij droog weer.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 606865
Gewicht product 1000 gr
Merk GREENWAY
Duurzaam Nee
Algemeen
Levensduur Meerjarig
Type artikel Graszaad
Gebruik
Standplaats Halfschaduw
Zaaiperiode April
Reviews worden geladen

Recent bekeken