Batterijen

Met de batterijen van GAMMA weet je zeker dat jouw elektrische apparaat stroom krijgt, thuis en onderweg. Het assortiment batterijen bestaat uit onder meer AA-batterijen, geschikt voor afstandsbedieningen, digitale klokken en rookmelders, en AAA-batterijen voor afstandsbedieningen, zaklampen en meer. Ook D-batterijen, 9V-batterijen, C-batterijen en knoopcellen vind je bij GAMMA. Je kunt daarbij kiezen uit wegwerpbatterijen (alkaline of lithium) en oplaadbare batterijen (NiMH). En heb je voor het opladen van de batterijen een lader nodig, dan koopt je deze ook gewoon bij ons.

De juiste batterij

Kijk voordat je nieuwe batterijen koopt altijd goed welke batterij je nodig hebt zodat je zeker weet dat je de juiste batterij in huis haalt.

AAA batterijen kopen

De AAA batterij wordt ook wel potlood- of microbatterij genoemd. De internationale code voor deze batterij is LR3. Deze batterij is 10,5 bij 44,5 mm groot. AAA-batterijen gebruik je bijvoorbeeld in draadloos speelgoed, koptelefoons of de afstandsbediening van de tv.

AA batterijen kopen

De meest voorkomende batterij is de AA batterij, ook wel penlite of mignonbatterij genoemd. De internationale code voor deze batterij is LR6. Deze batterij is 14,5 bij 50,5 mm groot. AA-batterijen zijn onmisbaar bij het gebruik van digitale camera’s, draadloze muizen, fietslampjes, zaklampjes, hoofdtelefoons en rookmelders.

Lithium batterij of knoopcel batterij

Lithium knoopcellen gaan lang mee en worden onder meer gebruikt in rekenmachines, hoortoestellen en horloges. Let goed op de code die op de batterij staat die je wilt vervangen, de bekendste voorbeelden zijn CR2032 en CR1220. Het nummer staat voor de afmetingen van de batterij, bijv. diameter 12 mm en dikte 2,0 mm.

lr44 batterij kopen

De lr44 batterij is een knoopcelbatterij die voornamelijk wordt gebruikt in rekenmachines, horloges en fotocamera’s.

9 volt batterij kopen

Een 9 volt blokbatterij is geschikt voor apparaten die je regelmatig gebruikt, denk hierbij met name aan rookmelders.

C batterij kopen

De C batterijen worden ook wel Engelse staafbatterijen genoemd. Deze batterijen zijn ideaal voor gebruik in energieverslindende en veelgebruikte apparaten, zoals gemotoriseerd speelgoed, grote zaklampen, draagbare radio’s en elektrisch gereedschap.

D batterijen kopen

De D batterijen worden ook wel monoblocks genoemd. Deze batterijen zijn ideaal voor gebruik in energieverslindende en veelgebruikte apparaten, zoals gemotoriseerd speelgoed, grote zaklampen, draagbare radio’s en megafoons.

Duracell batterijen kopen

Marktleider als het gaat om batterijen is Duracell. Bij GAMMA vind je de meeste soorten batterijen van dit merk.

Recent bekeken