Lichtbronnen

Voor elke armatuur een geschikte lichtbron. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe lichtbron of vervanging van een bestaande lichtbron, bij GAMMA heb je ruim de keuze.

LED-lampen

Een LED-lamp heeft een levensduur van wel 50.000 branduren en is daarmee duurzamer dan een normale gloeilamp, spaarlamp en TL-buis. Maar een LED-lamp kent meer voordelen: hij wordt nauwelijks warm en is tril- en schokbestendig.

Halogeenlampen

Een halogeenlamp gaat langer mee dan een gewone gloeilamp en is energiezuiniger. Nadeel is dat de lichtbron vrij heet wordt. Halogeenlampen worden vooral gebruikt als leeslamp of accentverlichting. Denk aan halogeen spotjes.

Spaarlampen

Spaarlampen worden steeds beter betaalbaar en hebben een hoger rendement dan de traditionele gloeilamp. Gebruik een spaarlamp vooral op plaatsen waar de lamp lange tijd achter elkaar brandt, dat is beter voor de levensduur van de lamp.

TL-buizen

Een TL-buis geeft vijf keer zoveel licht als een gewone gloeilamp. Om een tl-buis te laten branden heb je een starter nodig. Als deze kapot is, kunt je hem vervangen door een losse starter, die je bij GAMMA kunt kopen.

Speciale lampen

Sommige apparatuur vraagt om een speciale lamp. Denk aan de oven, naaimachine, koelkast of afzuigkap. Ook dit soort lichtbronnen vind je bij GAMMA.

Recent bekeken