Smartwares rookmelder RM149 5 jaar batterij

(2 klantreviews)
14.
99
Niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Inclusief batterij
  • 85dB
  • Testknop

Een rookmelder kan je leven redden. Als je slaapt, ruik je niets. Breekt er ‘s nachts brand uit? Dan is de kans groot dat je niet wakker wordt. Door de giftige rook raak je snel buiten westen. De Smartwares Rookmelder RM149 5 jaar Batterij, waarschuwt jouw en je gezin bij een beginnende brand. Hij geeft een hoog en hard geluid waar je zeker wakker van wordt. Een brandmelder voorkomt niet dat er brand uitbreekt, maar zorgt ervoor dat je het vuur snel ontdekt en voldoende tijd hebt om te blussen of om te vluchten.

Specificaties
Het alarm van de Smartwares rookmelder heeft een geluidsniveau van 85 dB, waardoor de rookmelder altijd te horen is. In de verpakking zit naast de rookmelder, en het bevestigmateriaal ook nog een batterij. De levensduur van de batterij is een jaar. Deze rookmelder van Smarwares heeft een duurzame batterij met een levensduur van wel 5 jaar!

Installatie
Plaats op iedere verdieping van je woning minimaal één brandalarm. Je kunt het beste alle ruimtes waar je doorheen moet als je vlucht, voorzien van rookmelders. Dat zijn bijvoorbeeld de gang, de overloop en de trappen. Bevestig de melder altijd tegen het plafond. Het plaatsen van de RM149 rookmelder is overigens erg eenvoudig, want deze rookmelder is draadloos. Je bevestigt hem aan het plafond met de bijgeleverde schroefjes.

Onderhoud
Stof en vuil kunnen de werking van een rookalarm verminderen. Dus stof je rookmelder regelmatig af (bijvoorbeeld 1 x per maand), of gebruik de stofzuiger om de rookmelder schoon te houden. Je kunt de behuizing van de RM149 rookmelder ook met een iets vochtige doek afnemen. Gebruik echter nooit schoonmaakmiddelen op de melder en beschilder deze ook niet. Test daarnaast minimaal één keer per maand te testen. Dit doe je door op de testknop te drukken en deze even vast te houden. Test nooit met open vuur! Als je het alarm niet hoort, controleer dan of de batterij goed is aangesloten en vervang de batterij wanneer deze leeg is. Als de batterij aan vervanging toe is, geeft de melder dit vanzelf aan door regelmatig, minimaal 30 dagen lang, af en toe een klein piepje te laten horen. Je weet dan dat je meteen de batterij moet vervangen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Rookmelder
Productnummer 551570
Gewicht product 130 gr
Hoogte product 3.5 cm
Lengte product 10.0 cm
Breedte product 10.0 cm
Merk Smartwares
Ecocheque Nee
Algemeen
Kleurfamilie Wit
Wecycle Ja
Stibat Ja
Type Rookmelder
Technische kenmerken
Alarm volume 85.0 dB
Koppelbaar Nee
Levensduur batterij 5.0 Jaar
Waarschuwingsmelding batterij leeg Ja
Voeding Batterij
Type batterij 9 volt
Met ingebouwde accu/batterij Nee

Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht
product-cross-sell
Smartwares Koolmonoxidemelder (CO) RM370
€ 22.99
product-cross-sell
Duracell Ultra Power Duralock batterij 9V 1 stuk
€ 6.99
product-cross-sell
Duracell Plus Power Duralock batterij 9V 1 stuk
€ 5.69
product-cross-sell
Smartwares RM620 Mini Rookmelder 10 jaar batterij
€ 25.99
Reviews worden geladen

Recent bekeken