Tuinpaal Douglas ca. 9x9 cm, lengte ca. 240 cm

27.
09
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

 • Kopmaat: ca. 9x9 cm
 • Lengte: 240 cm
 • Materiaal: onbehandeld douglashout
 • Afwerking: geschaafd

 • Tuinpaal Douglas ca. 9x9 cm, lengte ca. 240 cm

  Deze tuinpaal is ca. 240 cm lang en heeft een kopmaat van 9x9 cm. De paal is veelzijdig te gebruiken voor bijvoorbeeld het plaatsen van een hek, een schutting of een speeltoestel. Voor het plaatsen van de paal in de grond is het advies om altijd 1/3 van de paal in de grond te plaatsen. Het is ook mogelijk om een paalhouder te gebruiken. Hiernaast kan met deze douglas paal een overkapping of pergola gemaakt worden. Hiervoor kunnen pergola paalhouders in diverse maten gebruikt worden om deze gemakkelijk te bevestigen aan elkaar. Verder is de paal geschaafd zodat je minder kans op splinters hebt.

  Douglas hout

  Douglas is van nature een sterke houtsoort en gaat zonder extra behandeling 10 tot 15 jaar mee. Het is verstandig om Douglas hout wel te bewerken met tuinbeits. Dit verlengt de levensduur en gaat vergrijzing van het hout tegen. Het deel van de paal wat in de grond gaat kan behandeld worden met zwarte teer. Ons advies is, is om direct het hout te behandelen met beits en elke 2 jaar dit te herhalen.

  GAMMA heeft een uitgebreid assortiment tuinhout zoals tuinpalen, tuinplanken en schuttingen in alle gangbare houtsoorten zoals geïmpregneerd vuren- en grenenhout, douglas en hardhout.

  Tuinhout bij GAMMA

  Hout is een natuurproduct, dat bij GAMMA altijd duurzaam verkregen is en nadat het geproduceerd is wordt terug gedroogd. Terugdrogen is een behandeling waardoor het hout minder gevoelig is voor krimpen en uitzetten en verkleint de kans op schimmeling van het hout. Houd er wel rekening mee dat hout leeft en door het weer toch kan uitzetten of krimpen. Daarom worden bij GAMMA altijd circa maten voor tuinhout gecommuniceerd. Daarnaast bevat hout hars, dat uit de vlammen en knoesten van het hout kan komen bij warm weer. Tuinhout zal ook vergrijzen na verloop van tijd, dit is een natuurlijk proces. Overigens heeft dit geen effect op de levensduur van het hout. Wel kan het hout behandeld worden met een tuinbeits, om de kleur zoveel mogelijk te behouden en de levensduur te verlengen.

  Lees meer

  Specificaties

  Product
  Productsoort Tuinpaal
  Productnummer 508320
  Gewicht product 10700 gr
  Hoogte product 9.0 cm
  Lengte product 2.4 m
  Breedte product 9.0 cm
  Merk Geen
  Duurzaam Nee
  Algemeen
  FSC-keurmerk Nee
  Kleur Douglas
  PEFC keurmerk Ja
  Kopmaat 9 x 9 cm
  Type artikel Paal
  Kleurfamilie Hout, Bruin
  Materiaal Hout
  Soort materiaal Douglas
  Afwerking Geschaafd
  Gebruik
  Toepassing Tuinschermen
  Etiket informatie
  Reviews worden geladen

  Recent bekeken