Badkamer opruimen? Dit zijn 7 gewoontes van mensen met een opgeruimde badkamer

Is bij jullie thuis de badkamer regelmatig een dampend oorlogsgebied als de ochtendspits eenmaal voorbij is? Houd moed! Met deze 7 gewoontes van mensen met een opgeruimde badkamer houd je de badkamer wél langer opgeruimd.

De badkamer opruimen: het is vast ook jouw favoriete klus. Gebruikte gelpotten terugzetten, vieze kleren van de grond rapen, tandpastaresten van de wastafel bikken – is er iets mooiers dan dat? En of je nu een groot huishouden hebt of klein, de badkamer netje houden gedurende de week blijft een uitdaging. Toch zijn er mensen die het wél voor elkaar krijgen: de hele week een opgeruimde badkamer. Wat is hun geheim? Komen ze wellicht van een andere planeet? Nee hoor, zij hebben zich de volgende 7 gewoontes eigen gemaakt.

1. Gooi meteen de badkamerventilator aan ’s morgens

Zodra de eerste personen zich in de badkamer begeven gaat de badkamerventilator aan. Zo kun je de lucht in de badkamer lekker fris houden en worden je schone handdoeken niet vochtig na het douchen. Als de ochtendspits voorbij is laat je de ventilator nog twintig minuten aan, om de laatste vochtigheid uit de lucht te krijgen. Maak de ventilator wel regelmatig schoon, zodat hij op volle kracht kan blijven werken.

2. Maak elke dag een klein beetje schoon

Hang een papierdispenser naast je badkamermeubel, zorg dat je een schoonmaakspray voor het grijpen hebt en neem elke dag even de wastafel af. Hierdoor voorkom je dat tandpasta- en zeepresten niet aankoeken en ziet de badkamer er meteen verzorgd uit. Dit geldt ook voor de wc: na de ochtenddrukte - wellicht niet de beste woordkeus? - haal je even snel de borstel erdoor en het voelt meteen een stuk frisser.

3. De was loopt op rolletjes met deze tip

Om te zorgen dat niemand - echt níemand - in jouw huis kleren op de badkamervloer laat liggen, zet je een grote wasmand in de badkamer. De nieuwe huisregel is dat iedereen zijn of haar vieze kleren hier meteen ingooit voor of na het douchen. Kies voor een extra handig wasmand op wieltjes, zodat je de wasmand makkelijk kunt verplaatsen als je bepaalde hoekjes moet schoonmaken. Gaat dat even soepel!

4. Kies voor een dubbele wasbak

Misschien denk je dat een dubbele wasbak overdreven is, of te veel ruimte inneemt. In de praktijk zal je zien dat badkamermeubels met een dubbele wasbak langer netjes blijven en een hoop irritatie wegnemen: je hebt ieder je eigen kant en minder ‘verkeer’ op één wastafel. Dubbelop slim.

5. Veeg de haren regelmatig op

De grootste ergernis als je de badkamer schoonmaakt: haren. Overal. Haren. Om te zorgen dat je badkamer niet in een haarbal verandert, is het daarom handig om elke dag met een doekje de haren op te nemen. Pak gewoon wat papier van je papierdispenser (zie tip 2) als de vloer nog nat is, of gebruik een microvezeldoek als de vloer opgedroogd is. Op deze manier gaan de haren ook niet overal zitten zodra het tijd is voor de grote schoonmaak aan het einde van de week.

6. Kinderen? Ruim de speeltjes op

Is het bij elke avond een groot spatterfeest zodra de kinderen in bad gaan? Hartstikke leuk, maar maak er een gewoonte van om ná het badderen de speeltjes weer op te bergen. Kies het liefst voor speeltjes waar geen water in kan komen, zodat de binnenkant niet gaat schimmelen, en doe ze samen met je kids terug in de speeltjesbak. Dit is meteen een mooi afsluitingsritueel voor baddertijd en kinderen begrijpen ‘Oké, het is nu echt tijd om naar bed te gaan’. Om te zorgen dat je kinderen dit ook echt doen kun je er een spel van maken: houd twee bakken op en maak er een wedstrijd van wie als eerste de meeste speeltjes kan verzamelen.

7. Kies voor een ruime spiegel- en kolomkast

Je spiegelkasten rondom de wastafel zijn echte A-locaties en dienen dus met respect behandeld te worden. Hier is alleen ruimte voor spullen die je dagelijks nodig hebt. In de kolomkast plaats je spullen die je niet elke dag pakt, maar een paar keer per week, plus al je voorraden. Ga regelmatig op safari in deze kastjes en haal alles eruit wat je niet dagelijks pakt. Zet het ergens anders neer of gooi het weg. Zo wordt het een stuk makkelijker om dingen na gebruik ook weer terúg te zetten in het kastje, zonder dat je meteen drie flessen mondwater en vijf tubes oude haargel omstoot.

Badkamer verbouwen?

Is het tijd om de badkamer te verbouwen? Bekijk snel ons volledige badkamerassortiment. Wil je zelf wat klusjes in de badkamer onder handen nemen? Op onze Klusadvies pagina lees je hoe je dit aanpakt. Je zult zien dat je voor (bijna) elke klus een handig advies en stappenplannen kunt vinden!

Bij GAMMA bestel je alles gemakkelijk online. Vandaag besteld, morgen in huis.
Bestel alles via onze webshop en je krijgt je klusspullen gewoon thuis bezorgd! De voordelen:
• Op een werkdag voor 21.00 uur besteld, de volgende dag bezorgd (dit geldt alleen voor artikelen die op voorraad zijn).
• De meeste artikelen gratis bezorgd bij een GAMMA-bouwmarkt bij jou in de buurt.
• Pakketten van PostNL gratis thuisbezorgd bij bestellingen vanaf 40 euro.
• Gratis retourneren in de bouwmarkt.
• 30 dagen bedenktijd.

Recent bekeken