Kleur is overal. In je tuin, in je vakantiefoto’s, op je bord, in de stad. Haal je inspiratie overal vandaan. Maak je eigen palet en breng je mooiste kleuren thuis. Met Histor MY color! Histor MY color heeft een excellente dekking, is extra mat en bestaat uit een intens levendige kleurenpalet.

Histor helpt graag om jouw eigen kleurkeuzes te maken. Kleuren die jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelen. Om jou op weg te helpen in de wereld van kleur heeft Histor daarom een inspirationeel kleurenpalet samengesteld. Met dit palet kun je eindeloos combineren. Gebruik het handige 60-30-10 principe om tot jouw eigen palet te komen.

60-30-10 principe
Om 60-30-10 toe te passen, bestudeer je de ruimte die je wilt schilderen en alle elementen die erin komen te staan. Vervolgens bepaal je de sfeer door de door jou gekozen kleur voor 60% in de ruimte toe te passen. Vul 30% van de ruimte met een nuancekleur en maak de resterende 10% af met een accentkleur als finishing touch!

Histor kleurbedenktijd
Met Histor kleurbedenktijd neem je jouw kleur 30 dagen op proef. Toch niet tevreden met het eindresultaat? Dan kies jij gratis een nieuwe Histor kleur. Meer informatie over de actie en de voorwaarden bekijk je hier!

Vind je kleur in een afbeelding
Ontdek jouw persoonlijke kleurpalet, vind jouw kleurmatch van een foto en breng jouw inspiratie tot leven met de Histor MY color app. Download deze in de App Store of Google Play Store.

Histor ColorTester

Met de Histor ColorTester test je jouw kleur eenvoudig op de muur. De zelfklevende kleurstaal is gemakkelijk te verplaatsen en ook weer van de muur af te halen. Beoordeel op meerdere plaatsen, op verschillende momenten van de dag en in ieder licht. Gemaakt met 100% echte verf en daarmee kleurecht.

Test je mooiste kleuren thuis
Plak de ColorTester op de muur die je wilt schilderen om de kleur te beoordelen. Wrijf de ColorTester met je vlakke hand na, zodat die goed tegen de muur aanplakt. Met onderstaande tips helpen we je op weg om de kleur goed te testen.

- Test op meerdere plaatsen
De natuurlijke lichtinval is op elke plek in huis net even anders. Plak je tester dan ook op verschillende plekken om het effect van licht te zien op de kleur.
- Ieder moment is anders
De avond valt en die felle kleur rood oogt ineens heel donker. Kijk daarom op verschillende momenten van de dag.
- Licht aan
Kunstmatig licht heeft invloed op de kleurbeleving. Gele of juiste lauwe tonen in het licht laten een verfkleur anders uitkomen. Licht aan dus!
- Is er een match?
Hang de staal naast je meubels om te zien of de kleuren goed samen gaan. Doe hetzelfde met de gordijnen of kozijnen.

Tevreden over je kleur? De kleuren uit het Histor ColorTester palet zijn verkrijgbaar in Histor MY Color muurverf en lak. Kom naar de bouwmarkt of bestel je kleur online.

Bekijk alle Histor ColorTesters

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting op je volgende klus!

Recent bekeken