Gemak start bij smart home producten al bij de installatie. Er zijn namelijk geen lange bedradingen meer nodig voor schakelaars en dergelijken, gewoon verbinding maken met wifi en je telefoon en je kunt aan de slag. Máár, smart home gaat veel verder dat. Het kan je voorzien van boordevol gemak en flexibiliteit. Hieronder enkele gemakken waarin een smarthome jou kan voorzien.

Draadloze bediening en timers
Slimme apparaten kun je met je telefoon, een draadloze schakelaar of een slimme speaker aansturen. Een slimme speaker is een luidspreker met een microfoon, die verbonden is met wifi en je slimme apparaten. Je kunt de speaker vragen stellen, maar ook opdrachten geven om bijvoorbeeld je verlichting aan te zetten.
Met een druk op de knop, op je telefoon of via een spraakopdracht, spreek je de juiste apparaten aan. Fijn, als je de deur plots de deur uit moet. Je hoeft niet meer langs alle schakelaars, slechts één handeling en je schakelt alles uit. Deze bedieningsmogelijkheden van smart producten bieden een legio aan andere oplossingen.

Pas je verlichting aan op jouw leef ritme
De juiste verlichting kan een positief effect hebben op jouw dag en nacht ritme. Met slimme verlichting kun je halverwege de avond de lampen langzaam laten dimmen, zo laat je je brein weten dat het klaar is om de nacht in te gaan. In de ochtend laat je de lichten weer langzaam aan gaan. Dat is een stuk lekkerder wakker worden, dan een alarm dat in je oor rinkelt.

Van romantische setting naar energieke werkplek
Met een druk op de knop of stemopdracht verlichting aanzetten dat is toch fijn. Daarnaast is het ook nog eens handig, want je tovert je eettafel zo om van een romantische setting in een actieve werkplek. Je hebt de ruimte dus zo aangepast in de sfeer waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Lekker multifunctioneel dus. Trouwens, mocht je van die mooie doorzichtige filament lampen hebben, ook die zijn er inmiddels in smartversie of smart te maken met een smartplug.

Bekijk de slimme verlichting

Meer comfort met multizone verwarming en timers
Als je je verwarming slim maakt heb je de mogelijkheid om meerdere zones te maken en aparte temperaturen in te regelen, de zogenaamde multizone verwarming.
Toch zou je bijvoorbeeld je slaapkamer kouder willen hebben dan je woonkamer.
Met timers en bediening op afstand kun je zorgen dat de ruimtes op het juiste moment op een comfortabele temperatuur zijn. Met de app kun je je huis voorverwarmen als je er nog warmpjes bij ligt in bed.

Bekijk slimme verwarming

Geen omkijken naar je planten met een slimme tuin
Een slim bewateringssysteem zorgt ervoor dat je tuin er top bij staat én je werk uit handen neemt. Je start met een besproeiingscomputer en bouwt uit met losse componenten. Met een meerkanaalssysteem kun je verschillende zones instellen, zodat je planten op het juiste moment de juiste hoeveelheid water krijgen. Het systeem heeft een smart sensor die de bodemvochtigheid meet, hierdoor krijgen planten alleen water als ze het echt nodig hebben.

Het gras is niet groener bij de buren
Een robotmaaier maait je gras volautomatisch tot een strak gazon. Nadat je de maaihoogte in hebt gesteld maait de robotmaaier zelfstandig, als hij klaar is met maaien rijdt hij automatisch terug naar het laadstation.

Bekijk het slimme tuin assortiment

Recent bekeken