stappenplan

Hoe kan ik een bedrade ring deurbel installeren?

Met een slimme deurbel kun je altijd en overal zien wie er voor je deur staat. Slimme deurbellen zijn verkrijgbaar in twee varianten: een bedrade versie en een draadloze variant. Een draadloze deurbel is makkelijk te installeren. Het voordeel van een bedrade versie is dat je deze niet hoeft op te laden. In dit stappenplan legt GAMMA uit hoe je een bedrade deurbel installeert.

stap 1

De transformator controleren

Je kunt de bedrade ring deurbel op twee manieren van stroom voorzien. Misschien heeft de transformator van je bedrade deurbel de volgende specificaties: 16-24VAC, 50/60HZ, max. 40 VA. Dan kun je de slimme deurbel op je huidige bedrading aansluiten.

Heeft de transformator niet de juiste specificaties? Vervang deze dan eerst voor de juiste.

stap 2

De gong doorschakelen

Druk op de bestaande bel om te horen waar het deurbelgeluid vandaan komt. Haal het paneel van je gong af en schakel de stroom uit voor de groep waar de deurbel en gong op aangesloten zijn. Of gebruik de hoofdschakelaar. Draai de klemschroeven rond de aangesloten bedrading aan de linkerkant van je gong los, ontkoppel deze en trek de uiteinden recht. Verbind vervolgens de bedrading met de meegeleverde draad en de verbindingsklemmen. Plaats het paneel terug op je gong.

stap 3

De huidige deurbel verwijderen

Schroef de deurbel van de muur en ontkoppel de stroomdraden. Deze bedrading ga je zo weer bevestigen aan de slimme deurbel.

Let op!

Zorg ervoor dat de ontkoppelde stroomdraden niet wegglippen in de muur.

stap 4

De slimme deurbel installeren

Pak de deurbel uit en verwijder het frontpaneel door voorzichtig aan de onderkant te trekken. Gebruik de achterplaat als sjabloon om de schroefgaten af te tekenen. Zorg ervoor dat de stroomdraden op de juiste plek van de aansluiting komen.

Koppel de draden aan de slimme deurbel. Draai beide aansluitklemmen los, schuif onder elk een draad en draai de schroeven weer vast. Monteer je de deurbel op beton of steen? Boor dan eerst gaten voor met een 6mm steenboor en gebruik de bijgeleverde pluggen. Schroef bij montage op hout de schroeven direct in het hout. Draai de deurbel weer vast met de montageschroeven. Zorg ervoor dat de stroomdraden weer goed in de muur vallen. Schakel de stroom weer in.

stap 5

De beveiligingsschroef indraaien en koppelen aan de app

Plaats het voorpaneel weer terug op de deurbel. Haal de beveiligingsschroef uit de verpakking en draai deze aan de onderkant vast met de meegeleverde schroevendraaier. De bedrade ring deurbel start nu automatisch op. Download de app, selecteer je deurbel en doorloop het installatieproces. De melding van je deurbel komt vanaf nu binnen via de app op je telefoon.

Tip!

Wil je het gongsignaal niet alleen via de app binnenkrijgen, maar ook in huis horen? Koop dan een losse gong en steek deze in het stopcontact.

Dit stappenplan komt voor in