keuzehulp

Wat is het verschil tussen Bosch groen en Bosch blauw?

Bosch heeft naast de bekende groene productlijn ook een professionele (blauwe) productlijn. Dit zijn de apparaten van Bosch Professional. Op deze pagina lees je wat het verschil is tussen de blauwe en groene lijn en kun je kiezen welke apparaten het meest geschikt zijn voor je klus.

Welke Bosch is geschikt voor jou?

Bosch Doe-Het-Zelf (groen)

Het assortiment met de groene machines van Bosch is ontwikkeld voor de doe-het-zelver die werkzaamheden in en om het huis wil uitvoeren. Het is geschikt voor veel voorkomende klussen en doe-het-zelf projecten. Veel machines uit dit assortiment zijn ontwikkeld voor multifunctioneel gebruik. Dit gereedschap is niet bedoeld voor dagelijks professioneel gebruik.

Bekijk het assortiment

Bosch Professional (blauw)

Het assortiment met de blauwe machines van Bosch is ontwikkeld voor de ervaren klusser en is geschikt voor zwaar en intensief gebruik. De ervaren klusser kan dit gereedschap gebruiken voor bijvoorbeeld grote renovatie projecten. Het assortiment biedt de ervaren gebruiker machines met hoge productiviteit, die het mogelijk maken het project zo snel en optimaal mogelijk uit te voeren. Veel machines zijn ontwikkeld voor een specifieke toepassing, waarbij het resultaat voorop staat.

Bekijk het assortiment

Verschil in accugereedschap

Bosch Doe-Het-Zelf(groen)

Het assortiment accugereedschap van Bosch Doe-Het-Zelf (groen) bestaat uit voltklasses van 10.8, 14.4 en 18 Volt. De Ampère-uur varieert van 1.5 tot en met 2.5 Ah. Dit is afgestemd op de eisen van de doe-het-zelver. Het doe-het-zelf assortiment bevat een Syneon Chip in alle Lithium-Ion machines die een verwisselbare accu hebben. Dit zorgt voor meer gebruikscomfort en een langere werktijd. Onderaan deze pagina kun je meer lezen over de Syneon Chip.

Bosch Professional (blauw)

Het assortiment accugereedschap van Bosch Professional (blauw) bestaat uit voltklasses van 10.8 en 18 volt. De amperages variëren van 2.0 tot en met 4.0 Ah. Dit is afgestemd op de eisen van de ervaren klusser voor zwaar en intensief gebruik. De accu heeft een langere levensduur door de speciale CoolPack technologie. Onderaan deze pagina lees je meer over deze technologie.

Let op!

De accu’s en laders van de verschillende assortimenten zijn niet met elkaar verwisselbaar. Je kunt geen accu uit het blauwe assortiment gebruiken voor een groene machine en andersom.

Voorbeeld: boorhamer

Bosch Doe-Het-Zelf (groen)

De boorhamers in het doe-het-zelf assortiment (groen) zijn zeer licht van gewicht. Daarnaast leveren ze qua joule en wattage nog altijd de technische prestaties die nodig zijn voor veel voorkomende klussen.

Gebruik voor een zwaar doe-het-zelf project: PBH 2500 SRE
- 1.9 Joule
- 600 watt
- 22 mm diameter
- Geschikt voor hout, staal, steen en beton

Bosch Professional (blauw)

De boorhamers in het professionele assortiment beschikken over meer joule en een hogere wattage om te voldoen aan de eisen van intensief gebruik.

Gebruik voor een zwaar professioneel project: GBH 5-40 DCE
- 8.8 Joule
- 1.150 watt
- 40 mm diameter
- Geschikt voor beton

Technologie accu’s

Syneon Chip

Bosch Doe-Het-Zelf heeft een Syneon Chip ontworpen voor alle Lithium-Ion accugereedschap met verwisselbare accu uit het assortiment met de groene machines. Deze chip controleert op een intelligente manier de energie die het gereedschap nodig heeft voor de beste prestaties bij elke toepassing. De chip controleert het vermogen dat nodig is voor de motor, de spanning en de accutemperatuur. Hierdoor zorgt de chip voor een perfecte synergie tussen de Lithium-Ion accu, een sterke motor en een flexibele overbrenging.

Is de accutemperatuur zo hoog dat je bijna een motorstop riskeert? Dan zorgt de Syneon Chip ervoor dat de werking geleidelijk wordt aangepast om verdere verhitting te vermijden. Je kunt hierdoor langer doorwerken zonder onderbreking van het apparaat.

De apparaten bevatten daarnaast ook Electronic Cell Protection (ECP). Dit regelt de elektronische communicatie tussen de accu en het gereedschap en tussen de accu en de lader. Het beschermt de accucellen tegen diepe ontlading, overlading en gebruik bij abnormale temperaturen. ECP voorkomt interne schade aan de accu, het maakt deel uit van de elektronica van het gereedschap.

Coolpack

De Bosch Professional CoolPack-technologie zorgt voor een tot 100% langere acculevensduur. Het bijzondere geleidbare materiaal (rode koelribben) aan de onderkant van de accu voert de ontstane warmte direct naar buiten en verhindert een potentieel oververhitten van de cellen. Daarnaast zorgen de nieuwe 4.0 Ah en 2.0 Ah accupacks door het toepassen van de nieuwste celtechnologie voor een tot 65% langere looptijd.

Standaard behuizing
Extreme warmte-ontwikkeling rond de cellen bij accu’s met standaard behuizing.

Bosch CoolPack
Optimale bescherming van de cellen tegen te sterke opwarming door speciale, warmte afvoerende behuizing aan de onderkant.

Deze keuzehulp komt voor in