keuzehulp

Welke compressor accessoires kies ik voor mijn klus?

Voor compressoren zijn veel verschillende soorten accessoires, toebehoren en hulpgereedschappen. Hiermee kun je jouw compressor voor uiteenlopende klussen inzetten. Soms is een adapter nodig om een accessoire van het ene merk aan te laten sluiten op een compressor van het andere merk. Uit welke compressoronderdelen kun je kiezen?

Spuitpistool

Met een verfspuitpistool zorg je voor gelijkmatige verflagen. Het is verstandig een goed regelbare compressor te gebruiken. Sommige verfspuitpistolen werken optimaal onder 2 bar druk en andere hebben 4,5 bar nodig. De soort verf kan ook bepalend zijn voor de benodigde druk.

Bekijk het assortiment

Vloeistofspuitpistool

Met een vloeistofspuitpistool kun je reinigingsmiddelen, wasmiddelen en sproei-olie spuiten. Een vloeistofspuitpistool is ook een handig hulpmiddel bij het in de was zetten, verzegelen en impregneren van oppervlakken.

Bekijk het assortiment

Bandenvulpistool

Bandenvulpistolen zijn uitgerust met een manometer, waarop je kunt aflezen hoe hoog de druk in je banden is. Een compacte compressor kun je van tevoren digitaal instellen waardoor je banden automatisch de juiste spanning krijgen.

Luchtpistool of blaaspistool

Dit pistool geeft een stoot perslucht en is uitermate geschikt om een werkstuk of gereedschap mee schoon te blazen.

Bekijk het assortiment

Perslucht-kitpistool

Een perslucht-kitpistool is geschikt voor gangbare kitpatronen (310ml). Dankzij de traploze snelheidsregeling kun je de kit exact doseren. je hebt geen last van nalopen van het materiaal door de snelontluchting bij het loslaten van de trekker.

Bekijk het assortiment

Persluchtventielset

Dit zijn adapters voor een luchtpistool. Met een persluchtventielset maak je jouw compressor geschikt voor het opblazen van bijvoorbeeld fietsbanden, zwembaden, luchtbedden en leren ballen.

Bekijk het assortiment

Beitels

Er zijn verschillende beitels die je kunt aansluiten op een compressor:
- Sleuvenbeitel: voor het uithakken van sleuven in muren en beton.
- Voegenbeitel: voor het verwijderen van oude voegen tussen bakstenen.
- Vlakbeitel: voor het weghakken en breken van muren en betonplaten.
- Puntbeitel: wordt gebruikt om een gat te forceren in een vloer of muur.

Bekijk het assortiment

Tacker of nietpistool

Een tacker is met name geschikt voor het snel vastnieten van stoffen, karton of triplex op een houten ondergrond. Er zijn ook zwaardere tackers voor het vastnieten van panlatten en dergelijke.

Bekijk het assortiment

Slagmoersleutel

Een slagmoersleutel is ideaal voor onder meer het verwisselen van banden en het in- en uitdraaien van moeren en bouten. Bij een slagmoersleutel zit vaak een standaard doppenset.

Bekijk het assortiment

Luchtslang

Een luchtslang kan dienen ter vervanging van een oude slang of om het werkgebied van de compressor en de hulpgereedschappen te vergroten.

Bekijk het assortiment

Koppelstukken

Koppelstukken zijn er om slangen aan de compressor te verbinden. Er bestaan ook tweewegverdeelstukken. Hiermee kun je twee slangen en dus twee accessoires aansluiten. Voor het koppelen van twee slangen aan elkaar gebruik je een slangkoppelstuk.

Bekijk het assortiment

Compressorolie

Compressorolie gebruik je voor het smeren van oliegesmeerde compressoren.

Bekijk het assortiment
Deze keuzehulp komt voor in