stappenplan

Zelf een deurkozijn plaatsen

Een extra kamer creëren: Een deurkozijncombinatie is de makkelijkste manier om een extra kamer te creëren in een metalstud tussenwand.

Stap 1 - Staander het bij deurkozijn bevestigen

Plaats de staander waar straks het deurkozijn komt. Zorg dat hij waterpas staat en schroef hem vast. Bevestig afdichtingsband op de kant war het kozijn tegenaan komt.

Stap 2 - Deurkozijn waterpas zetten

Zet de deurkozijncombinatie op zijn plaats en controleer of hij loodrecht en waterpas staat.

Stap 3 - Deurkozijn bevestigen

Schroef het kozijn vast aan de staander. Bevestig afdichtingsband en zet de andere staander tegen het kozijn, controleer of hij nog waterpas staat en schroef hem dan vast.

Stap 4 - Ligger bevestigen

Zaag of knip de ligger voor op het kozijn op maat. Plak afdichtingsband op de achterkant. Dit zorgt voor een optimale geluidsisolatie en luchtdichte afwerking. Leg de ligger op het kozijn en schroef hem aan het kozijn vast.

Stap 5 - Kleine staanders bevestigen

Tussen de ligger op de deur en de plafondligger komen 3 op maat gemaakte staanders. Plaats de buitenste 2 met de rug tegen de staanders van het kozijn en schroef ze vast. Plaatse de laatste staander in het midden van het kozijn.

Stap 6 - Een gat boren voor de deurkruk

Deze deurkozijncombinatie is voorzien van een slotgat. Dit betekent dat je alleen een gat hoeft te boren voor de deurkruk. Meet de doornmaat van het slot, dit is de afstand tussen de voorplaat van het slot tot het hart van het krukgat. Standaard is dit 50mm. Bepaal met een winkelhaak het midden van het krukgat en teken dit af op de voorplaat. Plaats het slot in het slotgat en neem het midden over op de kopse kant van de deur. Teken met de winkelhaak de doornmaat af op de deur. Boor met een 18mm speedboor aan beide kant het afgetekende krukgat.

Stap 7 - Het slot monteren

Draai voor het vastschroeven van het slot eerst de dagschoot om. Plaats het slot en schroef dit vast. Steek de verbindingsstift door het slot zodat de stift aan beide kanten evenveel uitsteekt. Schuif aan beide zijden de deurkrukset over de stift.

Stap 8 - De deurkruk bevestigen

Gebruik de deurkrukset om de boorgaten op af te tekenen. Zorg dat beide krukken en rozetten horizontaal staan en teken de boorgaten af. Verwijder de deurkrukset en boor de gaten met een 5mm houtboor horizontaal volledig door. Plaats de deurkrukset weer op de stift en zet deze vast met de patentbouten en bijgeleverde inbussleutel.