stappenplan

Ecolat tuinafboording plaatsen

Als je wilt dat alle aandacht in je tuin uitgaat naar de beplanting, border of gazon, kun je een Ecolat tuinafboording plaatsen. Met deze borderrand kies je voor duurzaam en geef je je tuin een verzorgde uitstraling. Een Ecolat tuinafboording plaatsen is eenvoudig aan de hand van ons stappenplan.

stap 1

Ecolat tuinafboording plaatsen

De Ecolat tuinafboording plaatsen is heel eenvoudig. Bepaal allereerst waar de afboording moet komen en steek op deze plek een geul met je spade. De geul mag iets minder diep zijn dan dat de afboording hoog is, zo weet je zeker dat planten, grind of - in het geval van een vijver - het water, achter de afboording blijft. In het geval van bestrating is het wel mooi om deze aan te laten sluiten op de hoogte van de straat.

stap 2

Op maat maken

Meet de lengte van de geul op en zaag de Ecolat borderrand op de juiste maat af. Leg de afboording vervolgens in de geul en sla hem aan met een rubberen hamer.

stap 3

Verstevigen

Verstevig de tuinafboording door hem te bevestigen aan Ecolat piketpaaltjes. Sla deze paaltjes op circa 50 centimeter afstand van elkaar langs de rand in de grond. Gebruik hiervoor een rubberen hamer. Zorg dat alle piketpaaltjes op dezelfde hoogte in de grond staan. Sla de piketpaaltjes iets dieper (ongeveer 3 centimeter) de grond in dan de afboording. Op die manier zijn de piketpaaltjes straks niet meer zichtbaar. Schroef de borderrand vast aan de piketpaaltjes met een boormachine en rvs-schroeven.

stap 4

Border vullen

Na het plaatsen van de Ecolat tuinafboording, is het tijd om de border te vullen. Doe dit met grond, grind, schors, kiezel of een ander materiaal. In het geval van een vijver is het belangrijk om beschermvlies en vijverfolie over de boord van de Ecolat tuinafboording te leggen.

Benodigdheden

Dit stappenplan komt voor in