keuzehulp

Welke lamp kies ik om energiezuinig te verlichten?

Sinds het verdwijnen van de gloeilamp zijn er enorme stappen gemaakt in energiebesparende verlichting. Van zuinig naar allerzuinigst heb je de keus uit: halogeen, spaarlampen en led. En terwijl je bespaart op je energiekosten hoef je beslist niet te bezuinigen op sfeer. Wij hebben de spaar- en led-lampen die in je huis hun warme licht laten schijnen.

Halogeen: van kogellamp tot inbouwspot

Halogeen komt qua licht het dichtst bij de sfeer van die goede oude gloeilamp. Een halogeenlamp geeft warm en helder licht. Voor in huis zijn er heldere (kogel)lampen, reflectorlampen, staaflampen en nog veel meer. Voor in serie geschakelde inbouwspots heb je keus uit 230 Volt spotjes of laagspanningsspots (12 V) met transformator. Halogeen is altijd dimbaar.

Bekijk het assortiment

Spaarlampen met sfeer

De eerste generatie spaarlampen was zuinig. Maar het licht dat ze gaven was nogal koud en kil. Tegenwoordig heb je keus uit ‘warm white’, ‘softtone’ en ‘flame’ spaarlampen die een prettig licht geven. Bij GAMMA vind je een enorm assortiment spaarlampen. Je lamp zit er zeker bij. Let op: is een spaarlamp ‘op’, dan hoort hij bij het klein chemisch afval.

Bekijk assortiment

Led’s do it…

Led is met TL de zuinigste manier van verlichten. Inmiddels zijn led-lampen er in allerlei soorten en maten, voor binnen en buiten. Led-licht is er in warm witte tonen en in diverse kleuren. Er zijn inmiddels ook dimbare led-inbouwspots met ingebouwde transformator, die zeer makkelijk te monteren zijn. Led maakt het leven lichter.

Bekijk het assortiment

Iets duurder, langer mee

Spaar- en led-lampen zijn duurder dan halogeen. Maar ze gaan veel langer mee. Veel led-lampen gaan 15 tot 20 jaar mee. De aanschaf verdien je ruimschoots terug door de energie die je op lange termijn bespaart. De levensduur van staat vermeld op de verpakking en is gebaseerd op 3 branduren per dag.

Smart home schakelaar

Bespaar op je energierekening door efficiënt te verlichten. Met een smart home schakelaar, ook wel een slimme schakelaar genoemd, bedien je eenvoudig je verlichting op met je smartphone of tablet.

Bekijk het assortiment
Deze keuzehulp komt voor in