keuzehulp

Welke hogedrukreiniger accessoires kies ik voor mijn klus?

Bij de aankoop van een hogedrukreiniger wordt een basispakket accessoires geleverd. Daarnaast kun je losse accessoires bestellen. Accessoires van verschillende merken zijn niet zomaar inwisselbaar. Zelfs per merk is dat niet altijd het geval. Let daarom goed op bij je aankoop. Uit welke accessoires heb je de keuze?

Terrasreiniger

Een terrasreiniger is een oppervlaktereiniger voor het schoonmaken van straatwerk en tegelwerk. De roterende arm onder de kap zorgt voor een goede verwijdering van het vuil. Dit gaat twee keer zo snel als met een sproeilans. De kap beschermt jou en de omgeving tegen opspattend water. Dankzij het hovercrafteffect is een terrasreiniger eenvoudig te manoeuvreren. Er zijn verschillende modellen terrasreinigers, van simpel naar geavanceerd.

Vuilfrees of Roto lans

De vuilfrees is een konische spuitlans met een krachtige roterende sproeier voor de verwijdering van hardnekkige vervuiling. De roterende puntstraal verwijdert moeiteloos luchtvervuiling en helpt bemoste of verweerde oppervlakken weer snel schoon te worden. Er bestaan aparte vuilfrezen voor de simpele en voor de krachtigere hogedrukreinigers.

Regelbare lans of Vario lans

Dit soort spuitlansen hebben een traploos instelbare druk van een lagedruk straal, om reinigingsmiddelen aan te brengen, tot een hogedrukstraal. Dit maakt deze lans ideaal voor de reiniging van kleine oppervlakken rondom het huis en in de tuin. De regelbare lans is geschikt voor muren, paden, hekken of wagens.

Spuitlans

Een spuitlans komt van pas als je een oppervlak krachtig wilt reinigen. Spuitlansen zijn in meerdere standen instelbaar en produceren een brede straal.

Verlengstuk spuitlans

Door een extra verlengstuk op de spuitlans te plaatsen vergroot je het bereik van je hogedrukreiniger. Ook voor langere mensen kan dit uitkomst bieden.

Hogedrukslang

Losse hogedrukslangen zijn verkrijgbaar in diverse lengtes. Een versleten slang kan vanwege de hoge druk niet meer gerepareerd worden. Een nieuwe slang is dan het alternatief. Let erop dat de koppeling van de slang past op je machine.

Hogedrukpistool

Het hogedrukpistool vormt de basis van de hogedrukreiniger. Hierop sluit je diverse andere accessoires aan. Er zijn diverse modellen hogedrukpistolen. Luxere modellen zijn soms voorzien van een LED-indicatie, die de druk aangeeft en wat je ermee kan schoonmaken.

Dakgoot- en rioolreinigingsset

De dakgoot- en rioolreinigingsset bestaat uit een flexibele slang, klem en reinigingsmodule. De klem plaats je aan het begin van de dakgoot. Deze zorgt ervoor dat de slang en reinigingsmodule door de kracht van het water naar voren wordt geduwd en zo het vuil naar de afvoer duwen.

Waterfilter

Op sommige hogedrukreinigers kun je een waterfilter aansluiten. Deze zorgt dat je hogedrukreiniger zo lang mogelijk meegaat. Het filter zorgt dat al het water gefilterd wordt voordat het in de machine terecht komt. Zo voorkom je dat zand en gruis een weg naar binnen vinden en je hogedrukreiniger verstopt raak.

Wasborstel

Met de wasborstel reinig je op een zachte manier snel ieder oppervlak. Dit komt bijvoorbeeld van pas bij het wassen van je auto. Verkrijgbaar als luiwagen en als handborstel.

Roterende wasborstel

De draaiende wasborstel reinigt elk oppervlak, zonder dat te beschadigen. Sommige borstels kunnen 180 graden draaien. Hierdoor kun je elke hoek gemakkelijk bereiken.

Tuinslang met aansluitstukken

Aanvoerslang voor je hogedrukreiniger. Deze wordt met behulp van diverse koppelingen aangesloten op de buitenkraan en op de hogedrukreiniger. Verkrijgbaar in diverse lengtes.

Velgenwasborstel

De velgenwasborstel is door zijn speciale vorm een ideaal opzetstuk voor het reinigen van je velgen.

Aanzuigset

Sommige hogedrukreinigers zijn in staat om water uit de sloot of regenton op te zuigen en om te zetten in een krachtige straal. Hiervoor gebruik je een aanzuigset.

Dakgoot rioolslang

Voor de dakgoot-rioolreinigingsset zijn er losse flexibele slangen in diverse lengtes verkrijgbaar.

Schuimsproeier

Door een schuimsproeier op je hogedrukreiniger te plaatsen breng je gemakkelijk reinigingsmiddelen aan op auto’s, motoren, stenen en houten oppervlakken en gevels.

Vervangset spuitkoppen

Indien je terrasreiniger niet meer schoonmaakt zoals je gewend was, kan het zijn dat je spuitkop aan de punt van de terrasreiniger aan vervanging toe is. Met deze vervangset verhelp je dat probleem.

Knikkoppeling

De knikkoppeling is een 180° traploos verstelbare koppeling voor het simpel reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen, zoals bijvoorbeeld de wielkast van auto of caravan.

Deze keuzehulp komt voor in