stappenplan

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?

Aluminium jaloezieën ophangen is heel eenvoudig. In deze klusvideo legt GAMMA je stap voor stap uit hoe je dit doet. Bepaal allereerst of je de jaloezie in of op de dag wilt monteren. In deze video hangen we de aluminium jaloezie op de dag. Je kunt ook een video over aluminium jaloezieën in de dag bekijken.

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?
stap 1

Positie van montagesteunen bepalen

Stel de positie van de montagesteunen vast door deze op de bovenbalk te leggen en symmetrisch te verdelen. Meet de afstand vanaf de zijkant van de jaloezie tot de montagesteun en teken deze maat af op de dag.

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?
stap 2

Montagesteunen vastschroeven

Schroef de montagesteunen vast op de dag.

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?
stap 3

Jaloezie ophangen en borgen

Plaats de horizontale aluminium jaloezie. Sluit de vleugels van de montagesteunen om de jaloezie te borgen.

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?
stap 4

Tuimelstaaf vastklikken

Klik de tuimelstaaf vast op de daarvoor bestemde bevestiging.

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?
stap 5

Afstand koordstopper bepalen

Trek de jaloezie volledig naar boven en meet de maat vanaf de vensterbank of vloer tot aan de onderzijde van de jaloezie. Deze maat is de juiste afstand voor de koordstopper.

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?
stap 6

Koordstopper plaatsen

Verplaats de koordstoppers naar de opgemeten positie.

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?
stap 7

Koordkikker aftekenen

Zijn de koorden te lang, dan kun je koordkikkers monteren en het koord hier om wikkelen. Teken de koordkikkers eerst af. De onderste koordkikker op 160cm vanaf de grond, de andere 20cm daar boven.

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?
stap 8

Koordkikker vastschroeven

Schroef de koordkikkers vast op de afgetekende plekken. Laat de jaloezie zakken en wikkel het koord om de koordkikkers.

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?
stap 9

Fixeersteun aftekenen

Plaats indien gewenst de fixeersteunen om de onderbalk in de onderste stand vast te zetten. Teken eerst de fixeersteunen af.

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?
stap 10

Fixeersteun vastschroeven

Schroef de fixeersteunen vast en klik de aluminium jaloezie vast aan de fixeersteun.

Dit stappenplan komt voor in