stappenplan

Hoe plaats ik plinten op mijn vloer?

Wanneer je vloer gelegd is, kun je aan de slag met de afwerking. De snelste en makkelijkste manier? Plakplinten leggen. Een vaak uitgestelde klus die je ruimte juist helemaal afmaakt. GAMMA legt in dit stappenplan uit wat je hiervoor nodig hebt en hoe je je vloer netjes afwerkt met plakplinten.

stap 1

De kamer opmeten

Meet de kamer na om te berekenen hoeveel meter aan plinten je nodig hebt. Houd hierbij rekening met een zaagverlies van 8 tot 10%.

stap 2

De vloer stof- en vetvrij maken

Zorg ervoor dat de vloer stof- en vetvrij is. Zo blijven de plinten goed plakken. Gebruik hiervoor water waarin je een beetje ontvetter hebt opgelost.

stap 3

De plintstukken op maat knippen of zagen

Begin bij het langste gedeelte van de muur. Meet de plintstukken op en zaag of knip deze op maat.

Alle plinten kun je eenvoudig op maat zagen. Zaag hoeken in verstek. Voor plakplinten is een speciale verstekschaar erg handig.

Gebruik voor lastige hoeken een profielaftaster. Duw de profielaftaster tegen de vorm van de hoek aan. Teken deze vervolgens eenvoudig af op de plint.

stap 4

De plakplinten plaatsen

Verwijder de plakstrip aan de onderkant van de plint, plak de plint op de vloer en druk stevig aan. Zo werk je de ruimte rond tot je weer bij de eerste plint bent aangekomen.

Benodigdheden

Materialen (3)
Gereedschappen (3)