stappenplan

Raamfolie aanbrengen

Heb je enkelglas of gewoon dubbelglas en wil je op een gemakkelijke, snelle en goedkope manier de isolatiewaarde van het glas verbeteren? Dan is het een goed idee om raamfolie aan te brengen! Warmte wordt dan beter in huis gehouden en je bespaart op energiekosten. Kozijnfolie wordt aangebracht aan de binnenzijde op het kozijn. Er wordt dan een stilstaande luchtlaag gecreëerd van bij voorkeur 1,5 cm. Dit heeft een isolerende werking. In dit stappenplan leggen we uit hoe je kozijnfolie gemakkelijk zelf aanbrengt.

Besparingstip!

De kosten van kozijnfolie zijn ongeveer €2,50 per m2/. Bij enkel glas levert dit een jaarlijkse besparing op van €11,- per m2 (13,4 m3 gasbesparing) en bij gewoon dubbel glas €3,- per m2 (3,9 m3 gasbesparing).

stap 1

Folie op maat knippen

Meet het kozijn waar je de kozijnfolie op gaat aanbrengen op. Tel hier aan alle kanten 5cm speling bij op, zodat het straks gemakkelijker is om de folie aan te brengen. Knip de folie vervolgens op maat.

stap 2

Raam en kozijn schoonmaken

Maak het raam en het kozijn goed schoon en zorg dat het goed ontvet is.

stap 3

Dubbelzijdig tape aanbrengen

Plak de meegeleverde dubbelzijdige tape op de gehele omtrek van het kozijn, zo dicht mogelijk tegen de binnenrand voor een zo net mogelijk eindresultaat. Haal vervolgens de beschermstrip van de andere kant van het dubbelzijdige tape ook los.

stap 4

Breng de folie aan

Op de plaktrips kan nu de folie worden aangebracht. Houd hierbij rekening met de 5cm speling. Begin bovenaan en werk geleidelijk naar beneden. Zorg voor een gehele luchtdichting, anders kan het later gaan condenseren. Het is niet erg als de folie niet helemaal strak staat. Dit wordt in de volgende stap verholpen.

stap 5

Verwarm de folie

Door de folie met een föhn te verwarmen trekt de glasfolie strakker voor een mooier eindresultaat. Eventueel kan je dit een dag later herhalen om het folie helemaal strak te laten trekken.

stap 6

Randen afwerken

Als laatste werk je de randen af door de folie aan de zijkanten weg te snijden.

Benodigdheden

Materialen (1)
Gereedschappen (0)
Dit stappenplan komt voor in