stappenplan

Radiator verven met radiatorverf: een nieuwe verwarming!

Wil jij jouw radiator eenvoudig weer in een nieuw jasje steken? In deze video leggen we je uit hoe je dat in een paar stappen voor elkaar krijgt!

stap 1

De radiator voorbereiden

Als eerst bereid je de radiator voor op de verfklus. Draai daarom eerst de verwarming dicht of schakel de CV uit en laat ‘m vervolgens helemaal afkoelen. Plak daarna ook de muur, plinten en vloer af met folie en schilderstape. Maak vervolgens de radiator schoon met behulp van metaalontvetter.

stap 2

De radiator schuren

Is de basislaag van de radiator in een slechte staat door bijvoorbeeld afbladderende verf of roestplekken? Schuur deze dan helemaal met schuurpapier of een staalborstel. Reinig het geschuurde oppervlak daarna met een droge doek en breng vervolgens een laag anti-roest grondverf aan, voordat je begint met verven.

De radiator verven
stap 3

De radiator verven

Nu kun je gaan lakken. Dit kan met een kwast of roller, maar ook met een spuitbus. Vooral radiators met twee panelen kun je het best met een radiatorlak spuitbus verven voor het mooiste resultaat.

Schud de spuitbus eerst zo’n 2 tot 3 minuten voordat je deze gebruikt. Houd vervolgens bij het spuiten steeds dezelfde afstand van 25 cm van de radiator aan om kleurverschil te voorkomen.

Wil je je verwarming met een kwast of roller lakken? Roer dan eerst de verf goed door met een roerhoutje. Strijk dan van boven naar beneden de lak geleidelijk over de verwarming.Gebruik je hier een roller voor? Kies dan voor een roller die geschikt is voor acrylverf voor het beste resultaat.

Tip!

Houdt bij het spuiten steeds dezelfde afstand, van 25 cm, aan. Om kleurverschil te voorkomen.

Wacht na het verven van je radiator nog 24 uur voordat je hem weer aanzet. En je bent helemaal klaar!

Dit stappenplan komt voor in