keuzehulp

Welke schuurmachine accessoires kies ik voor mijn klus?

Voor schuurmachines zijn er diverse accessoires. Schuurpapier, schuurvellen en schuurrollen bestaan uit een onderlaag die voorzien is van een deklaag van slijpmateriaal. De korrelgrootte van het slijpmateriaal wordt aangeduid met een cijfer. Hoe hoger het getal, hoe fijner het schuurpapier. Werk bij schuren altijd van grof naar fijn. Welke accessoires zijn er nog meer?

Tip!

Vooral zelfklevende schuurvellen zijn niet zomaar uitwisselbaar per apparaat. Let er bij aankoop van schuurvellen op of je machine op de verpakking vernoemd wordt. Let ook goed op dat de gaten overeenkomen in verband met de stofafzuiging.

Soorten schuuraccessoires

Flexibele schuurrol

Deze schuurrollen voor op een schuurrolmachine komen van pas bij het schuren van objecten met ongelijke of gebogen vormen zoals tafelpoten, leuningen of balken. Flexibele schuurrollen zijn bedoeld voor lichte schuurwerkzaamheden. Je kunt kiezen uit deze soorten:
- Smalle lamellenrol: geschikt voor het schuren van groeven.
- Brede lamellenrol: voor grotere oppervlakken met gebogen vormen.
- Kegelvormige schuurrol: voor lamellenluiken, louvredeurtjes etc.
- Vermessingde borstel: voor ontroesten van metalen oppervlakken en randen, smeedijzeren hekken, sierelementen.

Bekijk het assortiment

Schuurblad met klittenband (rechthoek)

Voor de vlakschuurmachine met klittenbandhechting zijn er rechthoekige schuurbladen. Dankzij het klittenband kun je de schuurbladen gemakkelijk en zonder gereedschap verwisselen. Voor modellen met stofafzuiging moet deze geperforeerd te zijn. Let op dat de gaten overeenkomen met je schuurmachine.

Bekijk het assortiment

Schuurblad met klittenband (driehoek)

Wordt met name gebruikt voor multischuurmachines, handpalmschuurmachines deltaschuurmachines en multitools. Bij sommige modellen is de kop los van de rest van het schuurblad, waardoor het apart vervangen kan worden. Voor modellen met stofafzuiging moeten de schuurbladen geperforeerd zijn. Let op dat de gaten overeenkomen.

Bekijk het assortiment

Schuurschijf

Schuurschijven zijn geschikt voor de excentrische schuurmachines. Het zijn ronde vellen schuurpapier, die zelfklevend zijn. Voor modellen met stofafzuiging moeten deze geperforeerd te zijn. Let op dat de gaten overeenkomen met je schuurmachine.

Bekijk het assortiment

Bandschuurrol

Voor bandschuurmachines zijn diverse typen bandschuurrollen verkrijgbaar. Elk model en type heeft een eigen maat bandschuurrol. Ook voor de powerfile zijn aparte banden te koop.

Bekijk het assortiment

Schuurpapier op rol

Schuurpapier op rol is een met name geschikt voor vlakschuurmachines, waarbij het papier geklemd wordt. Je kunt het schuurpapier zelf op maat knippen. Schuurpapier op rol is goedkoper dan losse schuurvellen.

Bekijk het assortiment

Polijstschijf

Polijstschijven zijn geschikt voor excentrische schuurmachines. Hiermee polijst je metaal.

Bekijk het assortiment

Steunschijf voor boormachine

Met een steunschijf verander je jouw boormachine in een schuurmachine. Met een steunschijf verbind je jouw boormachine met een schuurschijf, poetsschijf en polijstschijf.

Bekijk het assortiment

Komborstel met boormachine aansluiting

Deze accessoire maakt het mogelijk om metaal te ontroesten met je boormachine.

Bekijk het assortiment
Deze keuzehulp komt voor in