keuzehulp

Wat is het beste fietsslot voor mijn fiets?

Kies een goed slot voor het veilig stallen van je tweewieler. Uit welke soorten fietssloten kun je kiezen? Op deze pagina vind je foto’s van de verschillende typen fietssloten met een korte uitleg. Wil je je fiets ook laten verzekeren tegen diefstal, neem dan een slot met een ART-goedkeuring.

Ringslot

Handig is het welbekende ringslot. Het zit vast aan het fietsframe en sluit rond het achterwiel.

Assortiment ringsloten

Kabel- of spiraalslot

Bestaat uit geweven staaldraad met kunststof omhulsel tegen beschadiging van het frame. Spiraalsloten zijn erg populair door hun compacte afmetingen.

Assortiment kabel- of spiraalsloten

Kettingslot

Een kettingslot geeft extra veiligheid als de fiets wordt vastgezet aan een vast object. Naar keuze met een sleutel of cijferslot.

Assortiment kettingsloten

Beugelslot

Ook met een beugelslot kun je je fiets ergens aan vastzetten. Het slot is van gehard staal en kan niet worden doorgeknipt met een betonschaar.

Assortiment beugelsloten

Insteekketting of insteekkabel

Je fiets wordt met dit slot op 2 manieren beveiligd. Zeker de fiets met de insteekketting of -kabel aan een vast object direct in het ringslot. Hiervoor is een ringslot nodig met mogelijkheid tot bevestigen van insteek.

Cijferslot

Nooit meer je sleutels kwijt, of die van de kinderen! Bepaal zelf de code.

ART-keurmerk

Waar je ook op rijdt, je wilt er op blijven rijden. Met een slot met ART-keurmerk weet je dat je fiets goed op slot zit. Het ART-keurmerk voor tweewielersloten is onderverdeeld in de categorieën 1 tot en met 5. Een slot uit categorie 1 is het minst bestand tegen diefstal. Een slot uit de categorie 5 heeft de zwaarste test uit het ART keuringsvoorschrift doorstaan.

Verzekeringsmaatschappijen geven meestal in de polisvoorwaarden aan uit welke categorie je slot moet zijn om te voldoen aan de voorwaarden van de verzekering. Over het algemeen verlangen verzekeringsmaatschappijen in hun polisvoorwaarden een categorie 2-slot voor een fiets, een categorie 3-slot voor een brom- of snorfiets en een categorie 4/5-slot voor een motorfiets.

Assortiment sloten met ART-keurmerk
Deze keuzehulp komt voor in