Vloer isoleren? Kies hieronder het juiste stappenplan

Houten vloer isoleren

Hout is natuurlijk erg mooi materiaal, maar ‘werkt’ ook snel: hout zet uit en krimpt door temperatuurverschillen en vocht. Isoleer zelf je houten vloer daarom voor je deze legt. Dit kun je doen vanuit de kruipruimte, zodat je houten vloer langer meegaat, je de nodige stookkosten bespaart en je jouw wooncomfort verhoogt.

Bekijk het stappenplan

Zoldervloer isoleren

Gebruik je je zolderkamer niet? Met een koude zolderkamer boven je slaap- of woonkamer is het een slim om te investeren in goede vloerisolatie. Wanneer je zolderkamer onverwarmd blijft en ook geen open verbinding heeft met de ruimte daaronder, kun je de zoldervloer van bovenaf isoleren. Een snelle, relatief goedkope manier van vloerisolatie!

Bekijk het stappenplan

Betonnen vloer isoleren

Je betonnen vloer isoleren verhoogt niet alleen het wooncomfort, maar het voorkomt ook dat er onnodig warmte naar de kruipruimte ontsnapt. Door je betonnen vloer te isoleren bespaar je op die manier een hoop extra stookkosten. Daarnaast zal je betonvloer in de winter lekker warm aanvoelen, terwijl deze in de zomer juist heerlijk koel blijft.

Bekijk het stappenplan
Dit stappenplan komt voor in