stappenplan

Hoe hang ik mijn vouwgordijnen op?

Een vouwgordijn ophangen is heel eenvoudig. In deze klusvideo legt GAMMA je stap voor stap uit hoe je dit doet. Bepaal allereerst of je je rolgordijn in of op de dag wilt monteren. In deze video hangen we het gordijn in de dag.

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

In de dag

In het kozijn

Op de dag

Op het kozijn

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Hoe hang ik mijn vouwgordijnen op?
stap 1

Positie montagesteunen bepalen

Bepaal de positie van de montagesteunen. Verdeel de steunen symmetrisch over de bovenbalk. Plaats ze niet op de mechanische delen.

Hoe hang ik mijn vouwgordijnen op?
stap 2

Montagesteunen aftekenen

Teken de gekozen positie met een potlood af op de wand.

Hoe hang ik mijn vouwgordijnen op?
stap 3

Montagesteunen bevestigen

Bevestig de montagesteunen op de juiste manier, afhankelijk van het soort wand.

Hoe hang ik mijn vouwgordijnen op?
stap 4

Vouwgordijn op montagesteunen klikken

Klik het vouwgordijn voorzichtig op de montagesteunen.

Hoe hang ik mijn vouwgordijnen op?
stap 5

Koordafstand bepalen

Plaats het vouwgordijn in opgetrokken positie en meet de lengte vanaf de vensterbank tot de onderkant van het vouwgordijn. Tel bij deze maat ongeveer 5cm op om de juiste, kindveilige, koordafstand te bepalen.

Hoe hang ik mijn vouwgordijnen op?
stap 6

Koordkikkers monteren

Zijn de koorden te lang, dan kun je koordkikkers monteren en het koord hierom wikkelen. De onderste koordkikker wordt op 1m60 vanaf de grond gemonteerd, de andere 20cm daar boven.

Vouwgordijnen laten ophangen?

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het ophangen van je vouwgordijnen? Of heb je zelf geen tijd? Laat je klus dan gemakkelijk uitvoeren door een vakman van de GAMMA Klusservice.

Vouwgordijnen op laten hangen
Dit stappenplan komt voor in