klusadvies
Accessoires hogedrukreiniger header

Accessoires hogedrukreiniger

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Bij de aankoop van een hogedrukreiniger wordt een basispakket accessoires geleverd. Daarnaast kunt u losse accessoires bestellen. Accessoires van verschillende merken zijn niet zomaar inwisselbaar. Zelfs per merk is dat niet altijd het geval. Let daarom goed op bij uw aankoop. Uit welke accessoires heeft u de keuze?

 

Bekijk de benodigheden
Accessoires hogedrukreiniger - Terrasreiniger

Terrasreiniger

Een terrasreiniger is een oppervlaktereiniger voor het schoonmaken van straatwerk en tegelwerk. De roterende arm onder de kap zorgt voor een goede verwijdering van het vuil. Dit gaat twee keer zo snel als met een sproeilans. De kap beschermt u en de omgeving tegen opspattend water. Dankzij het hovercrafteffect is een terrasreiniger eenvoudig te manoeuvreren. Er zijn verschillende modellen terrasreinigers, van simpel naar geavanceerd.

Accessoires hogedrukreiniger - Vuilfrees of Roto lans

Vuilfrees of Roto lans

De vuilfrees is een konische spuitlans met een krachtige roterende sproeier voor de verwijdering van hardnekkige vervuiling. De roterende puntstraal verwijdert moeiteloos luchtvervuiling en helpt bemoste of verweerde oppervlakken weer snel schoon te worden. Er bestaan aparte vuilfrezen voor de simpele en voor de krachtigere hogedrukreinigers.

Accessoires hogedrukreiniger - Regelbare lans of Vario lans

Regelbare lans of Vario lans

Dit soort spuitlansen hebben een traploos instelbare druk van een lagedruk straal, om reinigingsmiddelen aan te brengen, tot een hogedrukstraal. Dit maakt deze lans ideaal voor de reiniging van kleine oppervlakken rondom het huis en in de tuin. De regelbare lans is geschikt voor muren, paden, hekken of wagens.

Accessoires hogedrukreiniger - Spuitlans

Spuitlans

Een spuitlans komt van pas als u een oppervlak krachtig wilt reinigen. Spuitlansen zijn in meerdere standen instelbaar en produceren een brede straal.

Accessoires hogedrukreiniger - Verlengstuk spuitlans

Verlengstuk spuitlans

Door een extra verlengstuk op de spuitlans te plaatsen vergroot u het bereik van uw hogedrukreiniger. Ook voor langere mensen kan dit uitkomst bieden.

Accessoires hogedrukreiniger - Hogedrukslang

Hogedrukslang

Losse hogedrukslangen zijn verkrijgbaar in diverse lengtes. Een versleten slang kan vanwege de hoge druk niet meer gerepareerd worden. Een nieuwe slang is dan het alternatief. Let erop dat de koppeling van de slang past op uw machine.

Accessoires hogedrukreiniger - Pistool

Pistool

Het hogedrukpistool vormt de basis van de hogedrukreiniger. Hierop sluit u diverse andere accessoires aan. Er zijn diverse modellen hogedrukpistolen. Luxere modellen zijn soms voorzien van een LED-indicatie, die de druk aangeeft en wat u ermee kan schoonmaken.

Accessoires hogedrukreiniger - Dakgoot-rioolreinigingsset

Dakgoot-rioolreinigingsset

De dakgoot-rioolreinigingsset bestaat uit een flexibele slang, klem en reinigingsmodule. De klem plaatst u aan het begin van de dakgoot. Deze zorgt ervoor dat de slang en reinigingsmodule door de kracht van het water naar voren wordt geduwd en zo het vuil naar de afvoer duwen.

Accessoires hogedrukreiniger - Waterfilter

Waterfilter

Op sommige hogedrukreinigers kunt u een waterfilter aansluiten. Deze zorgt dat uw hogedrukreiniger zo lang mogelijk meegaat. Het filter zorgt dat al het water gefilterd wordt voordat het in de machine terecht komt. Zo voorkomt u dat zand en gruis een weg naar binnen vinden en uw hogedrukreiniger verstopt raak.

Accessoires hogedrukreiniger - Wasborstel

Wasborstel

Met de wasborstel reinigt u op een zachte manier snel ieder oppervlak. Dit komt bijvoorbeeld van pas bij het wassen van uw auto. Verkrijgbaar als luiwagen en als handborstel.

Accessoires hogedrukreiniger - Roterende wasborstel

Roterende wasborstel

De draaiende wasborstel reinigt elk oppervlak, zonder dat te beschadigen. Sommige borstels kunnen 180 graden draaien. Hierdoor kunt u elke hoek gemakkelijk bereiken.

Accessoires hogedrukreiniger - Tuinslang met aansluitstukken

Tuinslang met aansluitstukken

Aanvoerslang voor uw hogedrukreiniger. Deze wordt met behulp van diverse koppelingen aangesloten op de buitenkraan en op de hogedrukreiniger. Verkrijgbaar in diverse lengtes.

Accessoires hogedrukreiniger - Wasborstel

velgenwasborstel

De velgenwasborstel is door zijn speciale vorm een ideaal opzetstuk voor het reinigen van uw velgen.

Accessoires hogedrukreiniger - Aanzuigset

Aanzuigset

Sommige hogedrukreinigers zijn in staat om water uit de sloot of regenton op te zuigen en om te zetten in een krachtige straal. Hiervoor gebruikt u een aanzuigset.

Accessoires hogedrukreiniger - Losse dakgoot-rioolslang

Losse dakgoot rioolslang

Voor de dakgoot-rioolreinigingsset zijn er losse flexibele slangen in diverse lengtes verkrijgbaar.

Accessoires hogedrukreiniger - Schuimsproeier

Schuimsproeier

Door een schuimsproeier op uw hogedrukreiniger te plaatsen brengt u gemakkelijk reinigingsmiddelen aan op auto’s, motoren, stenen en houten oppervlakken en gevels.

Accessoires hogedrukreiniger - Vervangset spuitkoppen

Vervangset spuitkoppen

Indien uw terrasreiniger niet meer schoonmaakt zoals u gewend was, kan het zijn dat uw spuitkop aan de punt van de terrasreiniger aan vervanging toe is. Met deze vervangset verhelpt u dat probleem.

Accessoires hogedrukreiniger - Knikkoppeling

Knikkoppeling

De knikkoppeling is een 180° traploos verstelbare koppeling voor het simpel reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen, zoals bijvoorbeeld de wielkast van auto of caravan.