klusadvies
Vloerisolatie

Vloerisolatie

2 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bij vloerisolatie gaat het meestal om geluidsisolatie, maar warmte-isolatie van een vloer is ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een koude zolder. Door de vloer van de zolder te isoleren blijven de ruimtes daaronder aanzienlijk warmer. Lees hier meer over de soorten vloerisolatie.

 

Bekijk de benodigheden

soorten vloerisolatie

Vloerisolatie

Geluidsisolatie

Loopgeluiden en andere contactgeluiden kunnen een grote bron van ergernis zijn, voor uzelf of uw benedenburen. Er zijn diverse geluidsisolerende materialen om geluid binnen of buiten te houden. Het getik van hakken kunt u voorkomen met tapijt en vloerkleden.

 

 

 

 

 

Vloerisolatie

Warmte-isolatie

Zeker als er zich een koude zolder boven uw (slaap)kamer bevindt is het de moeite waard om de zoldervloer van bovenaf te isoleren met glaswol of steenwol. Na het isoleren kunt de vloer verder afwerken met houten plaatmateriaal. Als de ruimte boven het plafond aanzienlijk kouder is, dan dient er tussen de isolatie en de vloer een dampremmende laag aangebracht te worden. Aan de slag? Volg het stappenplan Vloer isoleren van bovenaf.

 

soorten geluidsisolatie

Zwevende vloer

Zwevende vloer

Vloeren kunt u prima isoleren door een zwevende vloer aan te brengen. Een Gyproc dekvloer biedt een snelle en doeltreffende oplossing, bij zowel houten als betonnen vloeren. Met de handzame Gyproc Rigidur Vloerplaten maakt u snel en eenvoudig een zwevende dekvloer.

Trillingsisolatie

Trillingsisolatie

Met trillingsisolatie gaat u contactgeluid tegen. Hierbij plaatst u een geluiddempend materiaal tussen de geluidsbron en de ondergrond. Bijvoorbeeld door het leggen van een ondervloer voordat u laminaat of een PVC-vloer aanlegt of het aanbrengen van afdichtingsband op de staanders en liggers van een voorzetwand of scheidingswand.

Randstrook

Randstrook

Ook bij het storten van een betonvloer voor de badkamer zorgt u voor geluidsreductie als u een randstrook aanbrengt tussen het beton en de muren.

Rubber tegeldrager

Rubber tegeldragers

Door rubber tegeldragers onder geluidsboxen en wasmachines te plaatsen vermindert u mogelijke geluidsoverlast. In de handel zijn voor geluidsboxen nog meer geavanceerde geluidsdempers te koop.