klusadvies
Vloerisolatie

Vloerisolatie

4 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bij vloerisolatie gaat het meestal om geluidsisolatie, maar warmte-isolatie van een vloer is ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een koude zolder. Door de vloer van de zolder te isoleren blijven de ruimtes daaronder aanzienlijk warmer. Lees hier meer over de soorten vloerisolatie.

 

Bekijk de benodigheden

soorten vloerisolatie

Vloerisolatie

Geluidsisolatie

Loopgeluiden en andere contactgeluiden kunnen een grote bron van ergernis zijn, voor jezelf of je benedenburen. Er zijn diverse geluidsisolerende materialen om geluid binnen of buiten te houden. Het getik van hakken kun je voorkomen met tapijt en vloerkleden.

 

 

 

 

 

Vloerisolatie

Warmte-isolatie

Zeker als er zich een koude zolder boven je (slaap)kamer bevindt is het de moeite waard om de zoldervloer van bovenaf te isoleren met glaswol of steenwol. Na het isoleren kunt de vloer verder afwerken met houten plaatmateriaal. Als de ruimte boven het plafond aanzienlijk kouder is, dan dient er tussen de isolatie en de vloer een dampremmende laag aangebracht te worden. Aan de slag? Volg het stappenplan Vloer isoleren van bovenaf.

 

soorten geluidsisolatie

Zwevende vloer

Zwevende vloer

Vloeren kun je prima isoleren door een zwevende vloer aan te brengen. Een Gyproc dekvloer biedt een snelle en doeltreffende oplossing, bij zowel houten als betonnen vloeren. Met de handzame Gyproc Rigidur Vloerplaten maak je snel en eenvoudig een zwevende dekvloer.

Trillingsisolatie

Trillingsisolatie

Met trillingsisolatie ga je contactgeluid tegen. Hierbij plaats je een geluiddempend materiaal tussen de geluidsbron en de ondergrond. Bijvoorbeeld door het leggen van een ondervloer voordat je laminaat of een PVC-vloer aanlegt of het aanbrengen van afdichtingsband op de staanders en liggers van een voorzetwand of scheidingswand.

Randstrook

Randstrook

Ook bij het storten van een betonvloer voor de badkamer zorg je voor geluidsreductie als je een randstrook aanbrengt tussen het beton en de muren.

Rubber tegeldrager

Rubber tegeldragers

Door rubber tegeldragers onder geluidsboxen en wasmachines te plaatsen verminder je mogelijke geluidsoverlast. In de handel zijn voor geluidsboxen nog meer geavanceerde geluidsdempers te koop.