klusadvies

Tuinverlichting

3 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Lampen zijn niet alleen een bron van licht in het donker. Na zonsondergang wordt de sfeer in je tuin voor een groot deel bepaald door de tuinverlichting. Gaat het je met name om een duidelijk zicht of geef je de voorkeur aan sfeervolle schemerverlichting? GAMMA heeft een ruim assortiment buitenlampen. Daarmee vind je altijd het juiste licht voor je tuin, zodat je het hele jaar door ook na zonsondergang buiten volop kunt genieten.

 

 

Bekijk de benodigheden

Het juiste licht voor je tuin

Voordat je tuinverlichting aanschaft is het raadzaam een plan te maken. Zo voorkom je dat verschillende soorten verlichting tezamen niet de sfeer opleveren die je in gedachten had. Gaat het om het uitlichten van het tuinpad, het verlichten van donkere hoekjes of het verwelkomen van gasten in je tuin? Voor elke wens die je hebt op het gebied van tuinverlichting vind je bij GAMMA de juiste oplossing.
 

Licht uit, spot aan!

Met spotlampen verlicht je eenvoudig specifieke plekken, waardoor meteen een bepaalde sfeer ontstaat. Inbouwspots zorgen ook direct voor sfeer. Vanwege de plaatsing van de benodigde stroomvoorziening is het verstandig daar in een vroeg stadium rekening mee te houden. Plaats bij voorkeur geen buitenlampen met bewegingsdetector in je achtertuin. Wanneer deze geactiveerd worden kunnen deze het effect van de spotlampen ongewenst overheersen.  

Licht aansluiten zonder zorgen

Stroomvoorziening voor de tuinverlichting aanbrengen is niet moeilijk, maar vergt wel de nodige planning. In de GAMMA klusadviezen vind je stappenplannen voor het aanleggen van een buitenlamp en het inbouwen van LED spotjes. Voor moeilijk te bereiken plekken kun je als alternatief tuinlampen op zonne-energie plaatsen. Daarbij is het uiteraard wel belangrijk dat ze overdag voldoende licht kunnen opvangen om na zonsondergang te kunnen branden. 

tip!

Tuinspotjes richten

Tuinspotjes geven sfeer aan donkere plekjes in je tuin. Richt de spotjes zo dat deze niet in je ogen schijnen. Wil je ze omhoog richten, houd dan rekening met het effect als je vanaf bovenetages of balkon naar je tuin kijkt.

Elektriciteit buiten

Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe je veilig en eenvoudig zelf de stroomtoevoer in je tuin kunt aanleggen.
Bekijk klusadvies

Buitenlamp aanleggen

Met dit stappenplan van GAMMA kun je zelf op eenvoudige wijze de buitenverlichting in je tuin aanleggen
Bekijk klusadvies

LED-tuinverlichting

Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe je zelf sfeervolle en energiezuinige LED tuinverlichting kunt inbouwen.
Bekijk klusadvies

Meer informatie over tuinverlichting :