klusadvies

Tuinverlichting

3 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Lampen zijn niet alleen een bron van licht in het donker. Na zonsondergang wordt de sfeer in uw tuin voor een groot deel bepaald door de tuinverlichting. Gaat het u met name om een duidelijk zicht of geeft u de voorkeur aan sfeervolle schemerverlichting? GAMMA heeft een ruim assortiment buitenlampen. Daarmee vindt u altijd het juiste licht voor uw tuin, zodat u het hele jaar door ook na zonsondergang buiten volop kunt genieten.

 

 

Bekijk de benodigheden

Het juiste licht voor uw tuin

Voordat u tuinverlichting aanschaft is het raadzaam een plan te maken. Zo voorkomt u dat verschillende soorten verlichting tezamen niet de sfeer opleveren die u in gedachten had. Gaat het om het uitlichten van het tuinpad, het verlichten van donkere hoekjes of het verwelkomen van gasten in uw tuin? Voor elke wens die u heeft op het gebied van tuinverlichting vindt u bij GAMMA de juiste oplossing.
 

Licht uit, spot aan!

Met spotlampen verlicht u eenvoudig specifieke plekken, waardoor meteen een bepaalde sfeer ontstaat. Inbouwspots zorgen ook direct voor sfeer. Vanwege de plaatsing van de benodigde stroomvoorziening is het verstandig daar in een vroeg stadium rekening mee te houden. Plaats bij voorkeur geen buitenlampen met bewegingsdetector in uw achtertuin. Wanneer deze geactiveerd worden kunnen deze het effect van de spotlampen ongewenst overheersen.  

Licht aansluiten zonder zorgen

Stroomvoorziening voor de tuinverlichting aanbrengen is niet moeilijk, maar vergt wel de nodige planning. In de GAMMA klusadviezen vindt u stappenplannen voor het aanleggen van een buitenlamp en het inbouwen van LED spotjes. Voor moeilijk te bereiken plekken kunt u als alternatief tuinlampen op zonne-energie plaatsen. Daarbij is het uiteraard wel belangrijk dat ze overdag voldoende licht kunnen opvangen om na zonsondergang te kunnen branden. 

tip!

Tuinspotjes richten

Tuinspotjes geven sfeer aan donkere plekjes in uw tuin. Richt de spotjes zo dat deze niet in uw ogen schijnen. Wilt u ze omhoog richten, houd dan rekening met het effect als u vanaf bovenetages of balkon naar uw tuin kijkt.

Elektriciteit buiten

Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe u veilig en eenvoudig zelf de stroomtoevoer in uw tuin kunt aanleggen.
Bekijk klusadvies

Buitenlamp aanleggen

Met dit stappenplan van GAMMA kunt u zelf op eenvoudige wijze de buitenverlichting in uw tuin aanleggen
Bekijk klusadvies

LED-tuinverlichting

Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe u zelf sfeervolle en energiezuinige LED tuinverlichting kunt inbouwen.
Bekijk klusadvies

Meer informatie over tuinverlichting :