klusadvies
Veiligheidscilinders

Veiligheidscilinders

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Een goed beveiligd deurslot is niet compleet zonder een veiligheidscilinder. Hoe kiest u een veilige cilinder? Lees hier meer over de verschillende soorten cilinders, 1 sleutel voor het hele huis en waar u op moet letten als u een cilinder wilt vervangen.

 

 

Bekijk de benodigheden

soorten cilinders

Wat zijn uw opties als u een cilinder uitzoekt? Bij GAMMA vindt u de volgende soorten cilinders voor in uw slot.

Veiligheidscilinders_standaard

Standaard cilinder

Deze normale cilinders zijn geschikt voor binnendeuren of andere deuren waar veiligheid geen rol speelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veiligheidscilinders_SKG

Veiligheidscilinder SKG**

Deze veiligheidscilinders hebben 2 sterren gekregen binnen het SKG-keurmerk. Dit betekent dat ze 5 minuten inbraakvertragend zijn. Ze zijn voorzien van aftastbeveiliging, boorbelemmering en anti-slagpickvoorziening. Op de bijbehorende sleutel staat een unieke registratiecode. Dit is handig als u cilinders of sleutels wilt nabestellen, u hoeft de sleutel daardoor niet op te sturen.

 

Veiligheidscilinders_SKG

Veiligheidscilinder SKG***

Veiligheidscilinders met het keurmerk SKG*** zijn het best beveiligd, deze werken 10 minuten vertragend. Ze hebben dezelfde eigenschappen als de cilinders met 2 sterren en daarnaast zijn ze voorzien van kerntrekbeveiliging. Veel cilinders hebben ook een gevarenfunctie. Deze kan dan van buiten open worden gemaakt, ook als aan de binnenkant een sleutel zit.

 

Veiligheidscilinders_keurmerk

sleutels en cilinder nabestellen met een pasje

Veiligheidscilinders met SKG*** worden geleverd met een security card. Het bijbestellen van originele sleutels of gelijksluitende cilinders kan alleen op vertoon van deze kaart. Zo voorkomt u dat personen deze onrechtmatig laten namaken.

één sleutel voor uw hele huis

Al uw deursloten en andere sloten met 1 sleutel open kunnen maken, dat is wel zo makkelijk. Aan de hand van de code op uw sleutel bij SKG** of uw security card bij SKG*** kunt u niet alleen extra sleutels bijbestellen, maar ook extra cilinders. Het is ook mogelijk om direct een set te kopen met meerdere identieke cilinders.

cilinderslot vervangen

Wilt u uw cilinderslot of alleen de cilinder vervangen? Neem dan de volgende maten van uw huidige slot op.

Veiligheidscilinders_steekmaat

Steekmaat

Dit is de afstand tussen het hart van het krukgat tot en met het hart van het cilindergat. Op de verpakking is dit te herkennen aan de volgende afbeeldingen.

Veiligheidscilinders_doornmaat

Doornmaat

Doornmaat is de afstand tussen de voorkant van de voorplaat tot het hart van het kruk- of slotgat (standaard 50 mm).