stappenplannen

Flexxstairs traprenovatie

48 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Is je trap aan vernieuwing toe? Met Flexxstairs maak je van jouw oude trap snel en eenvoudig een stijlvolle verschijning. Flexxstairs maakt gebruik van de zelfklevende vloerdelen. Deze snijd je op maat en werk je af met trapprofielen en stootborden. Deze klusbeschrijving gaat uit van een trap met 15 treden, die niet langer zijn dan 119cm.

 

Assortiment plakvinyl

Bekijk de benodigheden
tip!

Koop liever te ruim in dan te krap. Ongebruikte materialen in originele verpakking kun je met de aankoopbon binnen 30 dagen retourneren.

1

Vloerbedekking verwijderen en schoonmaken

Verwijder eventueel oude vloerbedekking en maak de traptreden schoon en glad met behulp van een verfkrabber, schuurpapier en schoonmaakmiddel.

 

Tip!

Werk van boven naar beneden, om het ’ werk’ schoon te houden.

2

Traptreden met primer insmeren

Maak de primer aan volgens het recept op de verpakking. Smeer de traptreden in met behulp van een brede kwast. Met de smalle kwast kom je ook in de hoeken.

3

Trapprofielen op maat maken

Maak eerst alle trapprofielen op maat. Meet hiervoor de neus-lengte van de traptrede op. Om een mooie zaaghoek te krijgen gebruik je de zwaaihaak. Zaag de profielen af met een ijzerzaag.

 

Tip!

Geef elke trede een nummer. Noteer het nummer ook op de trapprofielen.

4

Mal maken

Plak stroken modeltape langs de randen van de traptrede. Snij alle overtollige stukjes weg, zodat je precies een mal van de contouren van de trede krijgt. Maak voor de stevigheid een paar dwarsverbanden.

5

Vloerdelen op elkaar plakken

Ontdoe een paar flexxfloors-vloerdelen van hun schutvel aan de achterzijde. Plak ze, zonder druk uit te oefenen, boven elkaar op een schone ondergrond.

 

Tip!

De kleefkracht van de vloerdelen gaat hierbij niet verloren. De lijm die gebruikt wordt hardt langzaam uit. Pas na enkele dagen wordt de optimale kleefkracht bereikt.

6

Mal op vloerdelen plakken

Trek de mal van modeltape los en plak deze ‘spanningsvrij’ op de vloerdelen.
7

Mal uitsnijden

Snij met het hobbymes de mal uit. Je hoeft hiervoor de vloerdelen alleen maar in te snijden. Daarna kun je de overtollige delen simpelweg afbreken.

8

Vloerdelen op traptreden plakken

Plak de uitgesneden vloerdelen op de bijbehorende traptrede vast. Goed aanduwen.
9

Trapprofielen op neus schroeven

Schroef nu het bijbehorende trapprofiel op de neus van de trede.

10

Strook uit vloerdeel snijden

Snij uit een vloerdeel een strook, die als bedekking voor een trapprofiel gaat dienen. Plak deze vast.

 

Tip!

Zorg ervoor dat de patronen of nerf van de profielbedekking parallel loopt met patronen en nerf  van de treden

11

Stootborden vastplakken

Meet de lengte en hoogte van het bestaande stootbord van de treden op. Snij ze uit de flexxstairs stootborden en plak ze met behulp van de Flexxfloors PVC lijm vast.

 

Tip!

Je kunt ook stootborden van flexxfloors vloerdelen maken. Stootborden, treden en profielen krijgen dan dezelfde kleur en motief . Gebruik bij het aanbrengen wel extra montagelijm om te voorkomen dat de stootborden losraken.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (6)  • Gereedschappen (10)Meer informatie over flexxstairs traprenovatie :