Ontvang een persoonlijk laadplan

Op de weg rijden steeds meer elektrische en plugin-hybride auto’s. Laadpalen worden daarom een steeds bekender onderdeel van het straatbeeld. Met een eigen laadpaal laad je je auto eenvoudig thuis op. Ook visite kan hier gebruik van maken. Heb je zonnepanelen? Dan kun je zelfs je auto opladen met zonne-energie. Bovendien is het mogelijk om een eigen laadpaal openbaar te maken en hieraan te verdienen.

Met het exclusieve aanbod laadpalen bij GAMMA ervaar je direct gemak en flexibiliteit. Onze gespecialiseerde partner 50five geeft deskundig advies gebaseerd op jouw situatie. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Adviesaanvraag

Ga naar de keuzehulp en vul je gegevens in. We tonen passende laadstations die bij jouw auto passen. Geef je voorkeur aan indien je die hebt.

Situatiecheck

Je ontvangt een vragenlijst per mail waarmee we inzicht willen krijgen in aanpassingen die nodig zijn aan de meterkast en de locatie van het laadstation.

Aanbod op maat

Op basis van de vragenlijst krijg je een advies op maat. De 50five-specialist neemt telefonisch contact op om het advies op maat met je door te nemen.

Installatie

Als de offerte akkoord is, wordt er een afspraak voor de installatie gemaakt. Je ontvangt alle informatie over de installatie en een reminder voor de afspraak. Vervolgens wordt de laadpaal vakkundig geïnstalleerd. De betaling voldoe je achteraf.

Onze laadpalen

Ons aanbod van slimme laadpalen bestaat uit merken die een vooruitziende blik hebben en gebruikers voorzien van gemak en flexibiliteit. Met de merken Wallbox, EVBox en Alfen hebben we een aanbod van drie professionele merken die laadstations maken met unieke, slimme functies maken.

Alfen

De Alfen laadpaal is een zeer uitgebreide laadpaal, die valt in het hogere segment.
De laadpaal bevat een display en ondersteunt het verrekenen van laadsessies met de werkgever. Dit maakt hem uitermate geschikt voor de leaserijder.

Wallbox

De Wallbox is geschikt voor de particuliere gebruiker die geen kosten hoeft te verrekenen. Dit laadstation is verkrijgbaar in zwart en wit en geeft met LED-verlichting aan wat de status is van het laadproces. Kortom een stijlvolle en slimme laadvoorziening voor jouw elektrische auto met een aantrekkelijke prijs.

EVBox

De EVBox is een populair model door zijn design. Dit model is verkrijgbaar in zwart en wit en is verkrijgbaaar zonder kabel of met een vaste kabel. Opladen met EVBox gebeurt met een laadpas of autostart. Deze laadpaal kan tegen meerpijs uitgevoerd worden met loadbalancing. Zo kun je de stroomuitvraag uit je huis reguleren.

Laadpaal abonnementen

Je hebt keuze uit verschillende laadbeheerabonnementen. Deze geven toegang tot het e-mobility platform waarin je diverse zaken kan regelen en inzien, zoals:

  • Je hebt inzicht heeft in alle laadsessies die je doet
  • Bepaalde instellingen kun je zelf beheren
  • Mogelijkheid om aparte tarieven in te stellen voor gasten die laden bij jouw laadpaal (vooral interessant voor bedrijven)
  • De laadpaal is zelf te resetten in geval van storing. Of de stekker handmatig ontkoppelen als deze niet los komt
  • Je kunt aparte tarieven laten instellen voor gasten die laden bij uw laadpaal (vooral interessant voor bedrijven)
  • Laadkosten zijn automatisch te verrekenen met je werkgever (de factuur wordt per maand automatisch naar je werkgever verstuurd)

  • De laadpaalspecialist vertelt je hier graag meer over.
Ga naar de keuzehulp

Veelgestelde vragen over onze laadpalen

Wat zijn de kosten van een laadpaal?

De kosten van een laadpaal bestaan uit de aanschafkosten, de installatie en de periodieke kosten. De kosten van de Wallbox Pulsar Plus varieert tussen de 834,90 en 888 euro exlusief installatie. Dit hangt af van het vermogen van de laadpaal en andere voorkeuren. De kosten voor de installatie liggen gemiddeld tussen de 300 en 2000 euro, afhankelijk van de afstand tussen de meterkast en de laadpaal. Dit bepaalt namelijk of er veel gegraven moet worden en hoe lang de kabels moeten zijn. Omdat de energierekening omhooggaat, komen er ook periodieke kosten bij.

Wat zijn de opbrengsten van een laadpaal in vergelijking met een publieke laadpaal?

Wanneer de laadpaal is geïnstalleerd begin je direct met besparen. Het opladen met een eigen laadpaal inclusief bijkomende abonnementskosten is een stuk goedkoper dan laden via een openbare laadpaal. Ter vergelijking: met een eigen laadpaal kost opladen ongeveer 23 cent per kWh, tegenover gemiddeld 45 cent per kWh bij een publieke laadpaal.

Wat zijn de voorwaarden voor het plaatsen van een laadpaal?

Je moet ruimte hebben op je eigen terrein om te parkeren en een stroomaansluiting hebben. Verder is er veel keuze in soorten laadpalen. Denk aan 1-fase of 3-fase laadstations, wel of geen dynamic load balancing en plaatsing tegen de muur of op een paal. Onze partner 50five helpt je bij het maken van de juiste keuze die aansluit bij jouw autotype, je woonsituatie, de capaciteit van de meterkast, je budget en andere voorkeuren.

Hoe wordt bepaald of een parkeerplek geschikt is voor het plaatsen van een laadpaal?

Upload bij de digitale scan foto’s van de parkeerplek. Op basis hiervan en met enkele andere gegevens bepaalt een specialist van 50five of de parkeerplek geschikt is. Hierna wordt er een offerte uitgewerkt die is afgestemd op jouw situatie en wensen.

Kan ik mijn laadpaal laten financieren?

Ja, vraag naar de mogelijkheden bij de laadpaalspecialist.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een eigen laadpaal?

Wanneer je thuis een laadpaal laat installeren, wordt dit wettelijk “in private sfeer” genoemd. Het laadpunt hoeft dus niet publiekelijk toegankelijk te zijn. Praktisch betekent het ook dat je als gebruiker van de laadpaal niet geauthentiseerd hoeft te worden voor gebruik. Dat ligt net iets anders als je geen eigen oprit hebt, en je auto parkeert in een openbare ruimte. In dit geval is het alsnog mogelijk om een laadpaal te plaatsen, maar hiervoor is wel de medewerking van de betreffende gemeente nodig. Er wordt dan gesproken van een “verlengde private aansluiting.”

Recent bekeken