Ecostyle AZ-Kalk 5 kg

6.
99
Tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Verrijkt met micro-organismen
  • Voor een rijk bodemleven
  • Voorkomt mosvorming 

Kenmerken van Ecostyle AZ-Kalk 5 kg
Voor een betere PH-waarde van de grond gebruik je Ecostyle AZ-kalk. Een betere zuurgraad van de grond betekent namelijk mooiere en gezondere planten. De kalk is 100% stuifvrij, werkt tot wel 4 maanden lang en is eenvoudig zelf te verwerken. De dosering afhankelijk van de zuurgraad. Gebruik voor normale onderhoudsdosering 1 kg per 10 m2. Kortom: kalk voor een rijk bodemleven.

Hoe bemest en kalk ik mijn tuingrond?
Om de grond in je tuin gezond te houden, moet je het voldoende voeding geven. Dit kan met organische mest, dat zowel een goede voeding is voor de planten als voor de bodem en een langdurige werking heeft, of met kunstmest dat direct maar kort werkt en de bodem niet verbetert. Bemesten doe je in het voorjaar, de zomer en het najaar. Kunstmest moet vaker worden gestrooid, omdat het een kortere werking heeft. Bereken hoeveel mest je nodig hebt en strooi dit gelijkmatig over de grond. Bemest bij voorkeur bij droog weer aan het begin van de avond. Daarnaast is het belangrijk kalk te strooien om verzuring van de grond tegen te gaan, zodat de bodem voeding beter op kan nemen. Kalk strooien kan op hetzelfde moment en dezelfde manier als bemesten. Na bemesten en kalken dien je de grond te besproeien.

Tips voor een gezonde tuin
Gezonde grond is de basis voor mooie, groene, gezonde en bloeiende planten en bloemen en geeft mos en onkruid minder kans om te groeien. Gezonde planten zijn daarnaast ook weerbaarder tegen schimmels en ziektes. De basis voor een gezonde grond bestaat uit voeding, lucht en water. Compost toevoegen zorgt ervoor dat de structuur van de grond verbetert, waardoor de grond lucht en water beter doorlaat, voedingsstoffen beter kan opnemen en het stimuleert het bodemleven. Soms is het toevoegen van compost niet voldoende. Geadviseerd wordt om dan de grond om te spitten, bij voorkeur in de herfst. Dit zorgt ervoor dat de grond luchtiger wordt en is belangrijk voor het doorlaten van water en opnemen van voeding. Het voeden van planten kan door te bemesten. Kalk gebruik je om de zuurtegraad te herstellen. Verwijder verder regelmatig onkruid en mos en zorg dat de planten voldoende water krijgen. Ook afgevallen bladeren dien je regelmatig op te ruimen, omdat hier regelmatig schimmels in ontstaan. Controleer de planten regelmatig op problemen. Ondanks dat de plant gezond en sterk is kunnen namelijk toch schimmels en ziektes voorkomen. Probeer het probleem te herkennen en bestrijd het vervolgens met bij voorkeur natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Kalk
Productnummer 582188
Merk Ecostyle
Duurzaam Nee
Algemeen
Vorm Vast
Type artikel Kalk
Gebruik
Anti-mos werking Ja
Rendement per verpakking 50.0 m²
Toepassing Gazon
Toepassingsgebied Moestuin
Technische kenmerken
Substantie Vast
Reviews worden geladen

Recent bekeken