Flamingo Optische Rookmelder FA22 Koppelbaar 2 stuks

(1 klantreviews)
38.
99
Niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • 2 stuks
  • Koppelbaar
  • 85dB
  • Testknop

Reageer snel op brand met de Flamingo Optische Rookmelder FA22 Koppelbaar 2 stuks. De rookmelder wordt geleverd met batterijen zodat deze meteen gebruikt kan worden.

Goed werken
Het is belangrijk om op tijd te handelen als er brand uitbreekt, maak daarom gebruik van rookmelders in huis die goed werken. Een rookmelder gaat maximaal 10 jaar mee en moet daarna vervangen worden om zeker te zijn van een goed werkende brandmelder.

Koppelbaar
De Rookmelder wordt geleverd met batterijen zodat de rookmelder meteen gebruikt kan worden. Door de lege batterij indicator word je op tijd gewaarschuwd door een geluidssignaal als de batterij aan vervanging toe is. In de verpakking zitten 2 rookmelders. De rookmelders zijn te koppelen met Flamingo FA20RF/FA21RF/FA22RF rookmelders en werkt op een 433MHz frequentie waardoor ze gelijktijdig afgaan bij brand. Het koppelen werkt met één hoofd rookmelder waaraan alle andere brandalarmen gekoppeld kunnen worden tot een afstand van maximaal 40 meter.

Aanbevelingen
Om er zeker van te zijn dat je bij brand tijdig gewaarschuwd wordt, word er aangeraden om op iedere verdieping tenminste één rookmelder te plaatsen. We raden aan om in elke ruimte waar je door moet gaan als je moet vluchten, te voorzien van een rookmelder, zoals een gang, overloop of trap. Rook stijgt op, daarom is het belangrijk om de rookmelders altijd aan het plafond te bevestigen. Dit kan eenvoudig met een bevestigingsplaat of enkele schroeven. Door de beveiligingspin kan de rookmelder alleen gemonteerd worden als er een batterij in zit. De werking van een rookmelder kan verminderd worden door stof en vuil. Het is daarom belangrijk om je rookmelder maandelijks schoon te maken met een licht vochtige doek en halfjaarlijks met een stofzuiger. Gebruik echter nooit schoonmaakproducten en beschilder de rookmelders niet.

Testknop
Het is belangrijk om de rookmelder af en toe te testen door de testknop kort ingedrukt te houden. Door de rookmelder maandelijks te testen weet je zeker dat deze goed functioneert wanneer er brand uitbreekt. Als de batterij bijna leeg is geeft de rookmelder dit aan door regelmatig een korte pieptoon te laten horen, hierdoor kun je tijdig de batterij van je rookmelder verwisselen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 607795
Gewicht product 260 gr
Merk FLAMINGO
Algemeen
Kleurfamilie Wit
Lijn Flamingo
Type Rookmelder
Technische kenmerken
Koppelbaar Ja
Alarm volume 85.0 dB
Waarschuwingsmelding batterij leeg Ja
Voeding Batterij

Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht
product-cross-sell
Smartwares Koolmonoxidemelder (CO) RM370
€ 22.99
Reviews worden geladen

Recent bekeken