609.
00
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Maximale grasoppervlakte: 450 m²
  • Maaibreedte: 16 cm
  • Accuspanning: 18V

De Gardena robotmaaier R45Li maait zelfstandig jouw gazon. De robotmaaier is geschikt voor een gazon van maximaal 400 vierkante meter. De maaier werkt op een stille accu van 18V van Lithium-Ion. De accu heeft geen last van zelfontlading of geheugenverlies. De maaier merkt zelf wanneer de energie bijna op is en gaat dan naar zijn laadstation. De robotmaaier is makkelijk in te stellen door het eenvoudige programmeermenu. De messen zijn erg scherp en zorgen dan ook voor goede resultaten. De maaihoogte van de messen zijn makkelijk in te stellen net zoals de maaitijden. De robotmaaier is erg betrouwbaar en kan na het instellen gemakkelijk zijn werk doen zonder dat je er steeds bij moet zijn. De kleinste grassprietjes blijven op het gras en zorgen zo voor natuurlijke bemesting. De maaier is weerbestendig en kan in elke weersomstandigheid werken. De maaier is gemakkelijk schoon te maken door het gebruik van een tuinslang. De maaier is erg veilig. Naast diefstalbeveiliging is deze ook voorzien van kantel-, til- en botssensoren. Het kan ook hellingen maaien tot 25%. Door de pincode op het apparaat is het niet mogelijk om de machine mee te nemen. Een alarm zal af gaan zodra de onjuiste pincode is ingevoerd. De robotmaaier heeft een automatische veiligheidsuitschakeling. Kortom, met de Gardena robotmaaier R45Li heb je altijd een uitstekend verzorgd gazon zonder enige moeite.

Hoe installeer ik een robotmaaier?

Een robotmaaier wordt geleverd met een begrenzingsdraad. Met dit begrenzingsdraad geef je de oppervlakte aan waarin een robotmaaier zijn werk moet doen. Komt de robotmaaier bij het draad? Dan keert hij om en maait hij het gedeelte wat hij nog niet heeft gemaaid.

Je bevestigt het begrenzingsdraad eenvoudig door een van de meegeleverde krammen de grond in te slaan samen met het draad. Het draad gaat samen met de kram de grond in, waardoor het draad visueel is weggewerkt en je er ook niet over kan struikelen.

Als laatste leg je het begeleidingsdraad aan, dit is een draad die de robotmaaier helpt het basisstation weer terug te vinden. Dit draad span je vanaf het basisstation in een rechte lijn naar het verste gedeelte in de tuin.

Hoe bedien ik een robotmaaier?

Een robotmaaier is handmatig in te stellen maar vaak ook met een app of middels bluetooth. Je kan dan een tijdsschema instellen wanneer de robotmaaier moet gaan maaien, de besturing overnemen of de status van de accu bekijken. Dat allemaal vanuit huis of op vakantie.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Robotmaaier
Productnummer 606502
Gewicht product 15205 gr
Hoogte product 35.0 cm
Lengte product 52.0 cm
Breedte product 69.0 cm
Type(nummer) R45LI
Merk Gardena
Duurzaam Nee
Algemeen
Kleurfamilie Blauw
Materiaal thermoplastic
Type artikel Robotmaaier
Afmetingen
Maaibreedte 16.0 cm
Gebruik
Minimale grasoppervlakte 25.0 m²
Maximale grasoppervlakte 450.0 m²
Technische kenmerken
Mulching-functie Ja
Zelfrijdend Ja
IP-beschermingsklasse IP04
Energiebron Netspanning
Met opvang Nee
Geluidsniveau 58.0 dB
Instelbare hoogte Ja
Min. instelbare hoogte 20.0 mm
Max. instelbare hoogte 20.0 mm
Automatische veiligheidsuitschakeling Ja
Accu
Capaciteit accu 2.1 Ah
Inclusief accu Ja
Voltage 18.0 Volt
Reviews worden geladen

Recent bekeken