Greenway Gazonmest Moswerend 4 kg

9.
99
Tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Anti-mos werking: Ja
  • Anti-onkruid werking: Nee
  • Toepassing: Gazon

Kenmerken van Greenway Gazonmest moswerend 4 kg
Wil je dat mosgroei geen kans in je tuin krijgt? Ga dan voor Greenway Gazonmest Moswerend. Voor een optimale werking gebruik je deze gazonmest van maart - oktober bij een temperatuur van 12 tot 20°C. Het ijzer dat in de korrels van de gazonmest is verwerkt, zorgt ervoor dat je gazon moswerend is en een diepgroene kleur krijgt. In de verpakking zit genoeg mest voor het moswerend maken van een oppervlak van 30m². Kortom: gezonde grasgroei krijg je met deze gazonmest van Greenway.

Hoe bemest en kalk ik mijn gazon?
Om gras gezond te houden, moet je het voldoende voeden. Dit kan met organische mest, dat zowel een goede voeding is voor de grasplant als voor de bodem en een langdurige werking heeft, of met kunstmest dat direct maar kort werkt en de bodem niet verbetert. Bemesten doe je in het voorjaar, de zomer en het najaar. Kunstmest moet vaker worden gestrooid, omdat het een kortere werking heeft. Bereken hoeveel mest je nodig hebt en strooi dit gelijkmatig over de grasmat. Bemest bij voorkeur bij droog weer aan het begin van de avond. Daarnaast is het belangrijk kalk te strooien om verzuring van de grond tegen te gaan, zodat de bodem voeding beter op kan nemen. Kalk strooien kan op hetzelfde moment en dezelfde manier als bemesten. Extra handig: mestsoorten waar kalk aan is toegevoegd. Na bemesten en kalken dien je het gazon te besproeien.

Hoe onderhoud ik mijn gazon?
Bemesten en kalken levert een belangrijke bijdrage aan onderhoud, maar denk ook aan de andere stappen voor een gezond en groen gazon dat mos en onkruid weinig kans geeft. Gazononderhoud kan worden opgedeeld in 4 stappen: verticuteren, doorzaaien, bemesten & kalken en maaien & bewateren. In het vroege voorjaar (na de eerste maaibeurt) en in het najaar is het nodig om te verticuteren, oftewel: het verwijderen van mos en onkruid en beluchten van het gazon. Verticuteren kan handmatig met een verticuteerhark of met een verticuteermachine. Door het mos en onkruid vervolgens los te harken kunnen kale plekken ontstaan. Schrik niet, want dit kan worden verholpen door bij te zaaien. Doorzaaien doe je tevens in het voorjaar en najaar. Maak gebruik van graszaad voor gazonherstel dat zeer snel ontkiemt en bewater. Om het gazon voldoende voeding te geven, dien je in het voorjaar, zomer en najaar te bemesten. Het is belangrijk dat de grond de juiste zuurgraad heeft om de voeding goed op te kunnen nemen. Dit doe je door te kalken in het voorjaar en najaar. Verder is het van belang het gras regelmatig te maaien (ca. 1x per twee weken) en te bewateren bij droog weer.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 606869
Gewicht product 4000 gr
Merk GREENWAY
Duurzaam Nee
Algemeen
Vorm Korrels
Type artikel Mest
Gebruik
Anti-mos werking Ja
Anti-onkruid werking Nee
Rendement per verpakking 30.0 m²
Toepassing Gazon
Toepassingsgebied Universeel
Technische kenmerken
Substantie Vast
Reviews worden geladen

Recent bekeken