Hang- en sluitwerk heeft twee functies. Het is decoratief en zorgt voor de finishing touch en het helpt de veiligheid van je woning te verbeteren. Onder hang- en sluitwerk verstaan we onder andere deurbeslag, scharnieren, raamsluiting en cilindersloten. Om je woning zo veilig mogelijk te maken adviseren we altijd veiligheidsbeslag. Afhankelijk van je interieur en je woning kies je deurbeslag in een bepaalde kleur en stijl.

Deurbeslag

Deurbeslag moet passen bij de stijl van de woning. Modern, klassiek, strak vormgegeven, alles is mogelijk. Maar voor de buitendeur moet het beslag ook voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. GAMMA heeft deurbeslag en in het assortiment dat je beschermt tegen ongewenste indringers. Ook heb je genoeg keuze uit verschillende sloten.

Deursloten en cilindersloten

Bij GAMMA vind je een ruim assortiment deursloten: van cilinderslot tot oplegslot. Sloten hebben een dagschoot en eventueel een nachtschoot. Met een nachtschoot kun je een deur ook op slot draaien. De deurkruk is voor de bediening van de dagschoot en de sleutel bedient de nachtschoot.

Raamsluiting

Wil je je huis voorzien van veilig hang- en sluitwerk, vergeet dan niet de raamsluiting. In ons assortiment vind je raambomen met en zonder slot, bijzetsloten en raamuitzetters. Daarnaast adviseren we voor ramen die naar buiten open draaien dievenklauwen voor extra veiligheid.

Deurscharnieren

Deuren afhangen is een precisieklusje waarvoor je in elk geval de juiste scharnieren nodig hebt. Goed gereedschap en de benodigde accessoires maken het werk makkelijker. Bij GAMMA vind je pianoscharnieren, paumellescharnieren, klepscharnieren en rvs scharnieren.

Deurdrangers, -stoppers en –buffers

Met een deurdranger zorg je ervoor dat een deur dichtvalt, ook als je hem niet zelf sluit. Handig bij zware deuren of klapdeuren. Een deurstopper helpt juist de deur open te laten staan en met een buffer voorkom je beschadigingen.

Recent bekeken