tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Buisisolatie

24 resultaten
Bekijk de TOP 10

Wat is buisisolatie?

Buisisolatie zorgt ervoor dat de overdracht van thermische energie (warmte) tussen twee zijden van het materiaal, of de constructie, tot een minimum worden gereduceerd. Wil je een goede isolatie van jouw woning, vergeet dan de buisisolatie niet. Door buizen en leidingen te isoleren met schuimrubber buizen, noppenfolie, bubbeltjesplastic of ander materiaal zorg je ervoor dat de warmte niet afgegeven wordt aan de omliggende ruimte (bijvoorbeeld de zolder of een andere onverwarmde ruimte). Ook het isoleren van bijvoorbeeld de waterleiding voor de buitenkraan is belangrijk: zo voorkom je dat de leiding in de winter kapot vriest.

Isoleren van de verwarmingsbuis

Door de buizen en leidingen in jouw woning goed te isoleren voorkom je warmteverlies. Je kunt verwarmingsbuizen isoleren met passende, flexibele schuimrubberen buizen die je om de buizen heen klemt. Binnen het assortiment van GAMMA vind je verschillende soorten buisisolatie. Zo hebben we bijvoorbeeld de buisisolatie voor 15 mm buis grijs 1 meter. Deze biedt extra isolerende bescherming voor buizen en leidingen van bijvoorbeeld koper, staal of kunststof. Deze isolatie heeft een binnendiameter van 15 millimeter en is 1 meter lang. Bovendien is het isolatiemateriaal flexibel en dus eenvoudig aan te brengen. Voor het sluiten en aan elkaar plakken van de buisisolatie is bij GAMMA het Decor buisisolatietape verkrijgbaar. Ook voor bochten en T-splitsingen hebben wij gepaste stukken. De Buisisolatie bocht 90° 22mm grijs heeft een binnendiameter van 22 millimeter en is speciaal ontworpen voor 90 graden bochten in het leidingwerk.

Leidingisolatie

Een andere mogelijkheid voor het isoleren van buizen en leidingen is het gebruik van noppenfolie of bubbelplastic. Je koopt dit ook bij GAMMA. Zo hebben wij o.a. de GAMMA noppenfolie 1-zijdig in ons assortiment. De aluminium noppenfolie reflecteert kou of warmte en is daardoor een fijn isolatiemateriaal dat bescherming biedt tegen temperatuurschommelingen. De folie werkt warmte isolerend en energiebesparend. Met de GAMMA noppenfolie vervoer je bijvoorbeeld ook materiaal dat gevoelig is voor warmte of kou. Bovendien is de noppenfolie winddicht en bestand tegen vocht. Voor het bevestigen van leidingisolatie of overig isolatiemateriaal gebruik je bijvoorbeeld GAMMA buisisolatietape. Deze tape met een sterke kleeflaag werkt warmte-isolerend. Hierdoor voorkom je dat er onnodig warmte verloren gaat en bespaar je op stookkosten. Daarnaast gebruik je GAMMA buisisolatietape om naden en verbindingen af te plakken. De groene tape is makkelijk aan te brengen dankzij de zelfklevende laag.

Buisisolatie online kopen of in de bouwmarkt

Buisisolatie koop je online of in de GAMMA bouwmarkt en tegen een scherpe prijs. Ook voor ander isolatiemateriaal ben je bij ons aan het juiste adres. Online bestellingen die zijn geplaatst vóór 21:00 uur worden de volgende dag al bij je thuisbezorgd. Bij GAMMA heb je altijd 30 dagen bedenktijd, of je nu online koopt of in de bouwmarkt. Zorg dat jouw woning goed is geïsoleerd met de juiste buisisolatie! Bestel vandaag nog of kom langs bij een bouwmarkt bij jou in de buurt.

Recent bekeken