toon meer toon minder
tot

Stoppen & zekeringen

17 resultaten
Bekijk de TOP 10
GAMMA passchroef 2x10A 50% Korting OP=OP OPRUIMING
50% Korting
0.
89
1.79
Alleen met GAMMA Voordeelpas
Aanbieding t/m 31-12-2020
Alleen in bouwmarkt te koop

Zekeringen kopen bij GAMMA

Een zekering beschermt je volledige elektrische installatie in je meterkast tegen schade door kortsluiting of overbelasting. Op die manier voorkom je hoge reparatiekosten, maar maak je je woning vooral veilig. Het risico op brand door kortsluiting of overbelasting is met een glaszekering van GAMMA of gebruik van andere soorten zekeringen heel erg klein. Een glaszekering, dimmerzekering of andere zekering geeft daarmee ook veel gemoedsrust. Omdat het gebruik van zekeringen een elektrische installatie zo veilig maakt, is het gebruik ervan in je groepenkast vaak verplicht. Bovendien werkt een groep meestal niet zonder werkende zekering. Bij GAMMA vind je alle soorten zekeringen voor gebruik in groepenkasten waarbij zekeringen nog vervangen kunnen worden. Moderne groepenkasten maken vaak gebruik van installatieautomaten waar je bij kortsluiting, lekstroom of overbelasting slechts een schakelaar hoeft om te zetten om weer spanning op je installatie te krijgen. Investeren in een nieuwe groepenkast kan daarom vaak interessant zijn.

De werking van verschillende soorten zekeringen

Een zekering werkt meestal door een zogenaamde smeltveiligheid, een elektrisch geleidende draad in een behuizing van keramiek (de klassieke witte stop die je in je groepenkast draait), glas (een buisje van glas met een zichtbare draad binnenin) of kunststof. Een glaszekering van GAMMA past precies in de bijbehorende glaszekeringhouders en is verkrijgbaar in verschillende stroomsterktes met verschillende smeltpunten. Ook bestaat er een dimmerzekering die schade aan je kostbare dimmer voorkomt bij te hoge stroom. Zekeringen kunnen niet alleen in meterkasten worden toegepast, maar worden daarnaast veel gebruikt als beveiliging in elektrische apparaten en andere installaties waar een te hoge stroom of kortsluiting mogelijk veel schade aan kan richten. Bij GAMMA vind je alle soorten zekeringen, maar ook accessoires zoals passchroeven, schroefkoppen, zekeringkasten en complete groepenkasten. Ook voor het vervangen van glaszekeringhouders ben je bij GAMMA aan het juiste adres. Tip: bekijk de regels voor het aanleggen van elektra in ons klusadvies.

Een zekering kopen en vervangen

Moet je een glaszekering, keramische, dimmerzekering of andere zekering kopen? Het komt in veel oudere groepenkasten of andere elektrische installaties regelmatig voor dat een zekering doorbrandt, waarna deze vervangen moet worden. Ook bij de bekende gekleurde autozekeringen komt dit af en toe voor. Het plaatsen en verwijderen van een autozekering doe je meestal met een speciale zekeringtrekker. Het is daarom slim om altijd een voorraad zekeringen thuis of in je auto te hebben. Let er bij het vervangen van een zekering wel altijd op dat de spanning en de afmetingen van de nieuwe zekering overeenkomen met die van de oude zekering. Twijfel je over welke zekering de juiste is? Kom dan gerust langs bij een GAMMA-bouwmarkt in de buurt. Een medewerker geeft je graag advies over de zekeringen die je nodig hebt. Of bestel je nieuwe glaszekering, glaszekerhouder of dimmerzekering eenvoudig online. Vandaag besteld, is morgen al in huis!

Recent bekeken