toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Compressors

23 resultaten
Bekijk de TOP 10

Compressors kopen bij GAMMA

Compressors zijn handige machines voor allerlei werkzaamheden in huis en in de tuin. Met een draagbare compressor blaas je bijvoorbeeld je werkblad schoon en pomp je je fiets- en autobanden, een bal en zelfs een zwembad snel op. Met een meterslange luchtslang kom je bovendien op alle plekken en heb je veel bewegingsvrijheid, ook met een vaststaande compressor waar wel 50 liter lucht in past. Dankzij verschillende snelkoppelingen, meerdere aansluitnippels en een handzaam vulpistool met manometer gebruik je een compressor voor bijna alle toepassingen waar lucht bij komt kijken. De mogelijkheden met een compressor zijn bijna eindeloos. Zo kun je zelfs al met een kleine compressor verf spuiten, spijkers en nieten schieten, schoonblazen, tegels weghakken, zandstralen, boren en slijpen en zelfs moeren vast- en losdraaien. Een draagbare compressor of een grote 50 liter compressor is dus een veelzijdige multitool die zeer flexibel inzetbaar is en overal in huis van pas komt.

Welke inhoud van luchtcompressors in liters kiezen?

Als je compressors gaat kopen, dan is het belangrijk om vooraf te bepalen wat je doel is. Het doel bepaalt of je een kleine compressor, meestal een compressor met 6 liter inhoud, of een grote compressor met wel 50 liter inhoud nodig hebt. Tussenvormen van een kleine compressor met 8 liter of 12 liter bestaan ook. De middelgrote en grotere compressors starten vanaf een inhoud van 12 liter en 24 liter. De inhoud van een compressor van 6 liter, 8 liter, 12 liter of meer staat voor de ketelinhoud. Als je de compressor intensief gebruikt, dan is de ketelinhoud van belang. Je werkt er dan langer mee. Aan de andere kant duurt het op druk brengen van 24 liter of zelfs 50 liter langer dan de 6 liter van een kleine compressor. Ook de toepassing speelt een rol. Een kleine draagbare compressor is handig voor schoonblazen of het (bij)vullen van een bal of banden. Voor verfspuiten heb je langere tijd een stabiele druk nodig. Daarvoor is een compressor met 24 liter of 50 liter heel geschikt. Daarnaast is de druk die compressors kunnen opbouwen van belang. Als vuistregel geldt: hoe hoger de luchtdruk, des te meer hulpgereedschappen compressors aankunnen.

Soorten luchtcompressors en keuzehulp

Luchtcompressors zijn machines die lucht aanzuigen en het vervolgens in een ketel samenpersen. Via een luchtslang en hulpgereedschap laat je de lucht onder druk vrij. Er zijn twee soorten compressors: de oliegesmeerde compressor en de olievrije compressor. Het grote verschil is dat een olievrije compressor ook geschikt is om verf mee te spuiten. Bij GAMMA vind je een groot aanbod compressors en compressoraccessoires. De kleine compressor neem je heel gemakkelijk mee, zelfs onderweg. Een compressor van 6 liter of 8 liter is ideaal om (auto)banden mee op te pompen. Compressors kopen? Bekijk ons klusadvies en keuzehulp voor compressors voor meer informatie. Ook voor elektrisch gereedschap om op een compressor aan te sluiten ben je bij GAMMA aan het juiste adres.

Recent bekeken