toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Compressors

23 resultaten
Bekijk de TOP 10

Compressor kopen bij GAMMA

Compressors zijn handige machines voor allerlei werkzaamheden in huis en in de tuin. Met een draagbare compressor blaas je bijvoorbeeld je werkblad schoon en pomp je je fiets- en autobanden, een bal en zelfs een zwembad snel op. Met een meterslange luchtslang kom je bovendien op alle plekken en heb je veel bewegingsvrijheid, ook met een vaststaande waar wel 50 liter lucht in past. Dankzij verschillende snelkoppelingen, meerdere aansluitnippels en een handzaam vulpistool met manometer gebruik je een compressor voor bijna alle toepassingen waar lucht bij komt kijken. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Zo kun je zelfs al met een kleine compressor verf spuiten, spijkers en nieten schieten, schoonblazen, tegels weghakken, zandstralen, boren en slijpen en zelfs moeren vast- en losdraaien. Een draagbare compressor of een grote 50 liter compressor is dus veelzijdig, zeer flexibel inzetbaar en komt overal in huis van pas.

Welke inhoud van luchtcompressors in liters kiezen?

Als je een compressor gaat kopen, dan is het belangrijk om vooraf te bepalen wat je doel is. Het doel bepaalt of je een kleine (mini) , meestal een compressor met 6 liter tank inhoud of een grote met wel 50 tot 100 liter inhoud nodig hebt. Tussenvormen met 8 liter of 12 liter bestaan ook. De middelgrote en grotere starten vanaf 12 liter en een tankinhoud van 24 liter. De inhoud van een van 6 liter, 8 liter, 12 liter of meer staat voor de ketelinhoud. Als je hem intensief gebruikt, dan is de ketelinhoud van belang. Je werkt er dan langer mee. Aan de andere kant duurt het op druk brengen van 24 liter of zelfs 50 liter langer dan de 6 liter van een kleine compressor. Ook de toepassing speelt een rol. Een kleine draagbare compressor is handig voor schoonblazen of het (bij)vullen van een bal of banden. Voor verfspuiten heb je langere tijd een stabiele druk nodig. Daarvoor is eentje met 24 liter of 50 liter heel geschikt. Daarnaast is de druk van belang. Als vuistregel geldt: hoe hoger de maximale druk (het aantal Bar), des te meer hulpgereedschappen er op aangesloten kunnen worden.

Soorten luchtcompressors en keuzehulp

Luchtcompressors zijn machines die lucht aanzuigen en het vervolgens in een ketel samenpersen. Via een luchtslang en hulpgereedschap laat je de lucht onder druk vrij. Er zijn verschillende soorten compressors: de [oliegesmeerde](https://www.gamma.nl/assortiment/l/gereedschap/elektrisch-gereedschap/compressoren/type-oliegesmeerde-compressor) en de olievrije compressor. Het grote verschil is dat een olievrije ook geschikt is om verf mee te spuiten. Bij GAMMA vind je ook een groot aanbod aan compressoraccessoires. De kleine variant neem je heel gemakkelijk mee, zelfs onderweg. Een compressor van 6 liter of 8 liter is ideaal om (auto)banden mee op te pompen. Compressor kopen? Bekijk ons klusadvies en keuzehulp voor compressors voor meer informatie. Ook voor elektrisch gereedschap om er op aan te sluiten ben je bij GAMMA aan het juiste adres.

Recent bekeken