toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Board

6 resultaten

Hardboard kopen bij GAMMA

Hardboard gebruik je voor het aftimmeren van kledingkasten, als geperforeerde hardboard bedplaat, als ondervloer of wandbedekking. Ze zijn licht van gewicht en je bewerkt ze gemakkelijk zelf. Met spijkers of nieten bevestig je een hardboard bedplaat of hardboard met een dikte tot wel 5,5 mm vast aan je meubelstuk of een ander object. Hardboard geeft als rugplaat stevigheid aan het frame van een kledingkast en zorgt voor een sterk houten regelwerk. Spijkers en nieten gaan makkelijk door de hardboarddikte en de platen zaag je eenvoudig op maat met een decoupeerzaag of cirkelzaag. Een ander groot voordeel van hardboard is de flexibiliteit, waardoor je hardboardplaten ook net zo gemakkelijk in een gebogen vorm monteert. Het hout in ons hardboard is PEFC gecertificeerd en afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Watervast hardboard of hardboard bedplaat

Hardboard is gemaakt van houtvezels die onder hoge druk met stoom en bij hoge temperaturen worden samengeperst. Daardoor ontstaat een hardboardplaat met een gladde en ruwere kant. Standaard board is meestal niet geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes of voor buitengebruik. Hardboard met een speciale coating is hier wel geschikt voor. Watervast hardboard gebruik je in vochtige ruimtes, zonder risico op waterschade. Een alternatief voor watervast hardboard is waterdicht betonplex. Voor bijna alle klussen binnenshuis is het een veelzijdig, voordelig en lichtgewicht materiaal waarmee je bijna elke klus netjes afwerkt.

Prijs hardboard platen bij GAMMA

De prijs van hardboardplaten is bij GAMMA erg voordelig. Zo realiseer je ook grote oppervlakken zoals vloeren en wanden voor een mooie prijs, in maten van maar liefst 244 cm lengte en 122 cm breedte. Platen kun je ook eenvoudig met elkaar combineren om de juiste afmetingen te bereiken. In ons assortiment vind je hardboardplaten met een hardboarddikte van 3,2 mm en 5,5 mm. Een hardboard bedplaat heeft een dikte van 5,5 mm waarmee je een zelfgemaakt bed helemaal compleet maakt. Laat je verrassen door de lage prijs van hardboardplaten bij GAMMA en bekijk ook ons complete assortiment houten platen in standaard maten voor meer inspiratie voor jouw klus. Ben je op zoek naar meer informatie over het zelf maken van een bed en het gebruik van bedplaten of een lattenbodem? Of ben je benieuwd hoe je zelf een kast maakt en voorziet van een voordelige en sterke achterwand? Een van onze medewerkers geeft je in de GAMMA-bouwmarkt graag advies.

Recent bekeken