toon meer toon minder
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Spaanplaten

12 resultaten
Bekijk de TOP 10

Spaanplaten kopen bij GAMMA

Spaanplaten zijn multifunctionele houten panelen waarmee je zelf eenvoudig meubelen maakt. Ook gebruik je ze als wand- of dakplaat en dicht je er in no-time een houten regelwerk of metal-stud systeem mee af. Spaanplaat rekt en krimpt niet en het bewerken ervan is door iedere klusser heel goed te doen. Je kunt het eenvoudig zagen, schuren, verven of lakken en erin boren of schroeven. Bij GAMMA koop je gemelamineerd spaanplaat, watervaste spaanplaat of spaanplaat voor buiten. Voor gebruik in de badkamer of andere vochtige ruimtes in huis is de spaanplaat vochtwerend of zelfs waterwerend. Spaanplaten koop je in verschillende diktes. Kies afhankelijk van je klus voor spaanplaten van 8 mm, spaanplaten van 12 mm of spaanplaten van 18 mm. Voor elk project hebben we een geschikte spaanplaat in ons assortiment.

Van gemelamineerde spaanplaten tot waterwerende spaanplaten

Er bestaat een groot aantal verschillende soorten spaanplaten. Wel hebben alle platen met elkaar gemeen dat ze zijn opgebouwd uit kleine houtspaanders. Daar komt de naam spaanplaat ook vandaan. De stukjes worden bij elkaar gehouden door een bindmiddel zoals kunstharslijm, dat een watervaste spaanplaat of een gemelamineerde spaanplaat zijn kracht geeft. De gemelamineerde spaanplaat is voorzien van een mooie witte of gekleurde afwerkingslaag, waardoor je de spaanplaat niet verder hoeft te bewerken. Een gemelamineerde spaanplaat wordt veel gebruikt als kastwand of losse legplank. Ook vind je bij GAMMA deurplaten in spaanplaten van 8 mm, 12 mm en 18 mm. De mooie zichtbare houtnerf geeft je meubelstuk direct een mooie uitstraling. Komt je meubel in de tuin te staan? Kies dan spaanplaat voor buiten. Dit type spaanplaat is vochtwerend of zelfs te koop als watervaste spaanplaat. Zo garandeer je een lange levensduur.

Met spaanplaten bouw je de mooiste meubelen zelf

Of je nu op zoek bent naar een spaanplaat van 8 mm of een spaanplaat van 18 mm, bij GAMMA vind je zeker een spaanplaat voor buiten of binnen die perfect past bij jouw klus. Voor toepassing in je badkamer of buiten kies je een spaanplaat die vochtwerend of waterwerend is. Weet je niet zeker welke spaanplaat je nodig hebt? Dan geeft een van onze medewerkers in de GAMMA-bouwmarkt je graag meer advies. Bekijk ook ons aanbod MDF-platen, OSB-platen, multiplex en andere houten platen in standaard maten. Vandaag besteld is morgen al in huis!

Recent bekeken