• Koeienhuid
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Koeienhuid

4 resultaten

Als het gaat om vloerkleden, heb je volop keus. Maar zodra we het hebben over klassiekers op dit gebied, dan denk je al snel aan een koeienhuid. Al eeuwenlang gebruiken mensen dierenhuiden en jij kunt die traditie voortzetten in je woonkamer. Welk type koeienhuid je ook zoekt, bij GAMMA vind je hem. Bekijk ons assortiment online en je kunt snel de perfecte koeienhuid kopen.

Een natuurlijk vloerkleed

Mocht je twijfels hebben over de oorsprong van de koeienhuid die je als vloerkleed wilt gebruiken: deze huiden zijn afkomstig van vleeskoeien. Die zijn dus al geslacht voor het vlees, waarna de huid als restproduct ‘overblijft’. Dan is het wel zo duurzaam om daar dan ook iets mee te doen waar je nog jaren iets aan hebt. Vandaar dus zo’n natuurlijk vloerkleed! Inclusief littekens, asymmetrische patronen, krassen, plekken en soms zelfs een lichte dierengeur. Dat is ook meteen de charme van een koeienhuid op de vloer.

Tip: je kunt koeienhuid gewoon stofzuigen

Er zijn verschillende manieren waarop je een koeienhuid kunt schoonmaken. Stofzuigen kan bijvoorbeeld gewoon, maar dan wel met de haren mee en op de laagste stand. Met een mattenklopper buiten even alles eruit slaan? Ook dat kan de huid prima hebben. Borstelen niet trouwens, want dan komt er te veel druk op het vel en kun je het beschadigen. Vlekken op je koeienhuid? Ga dan met een licht vochtig doekje aan de slag, of met groene zeep als dat niet helpt. Let wel op dat je de huid nooit droogt bij de verwarming of kachel.

GAMMA: ook voor klusadvies

Naast ons uitgebreide assortiment producten met een prima prijs/kwaliteitverhouding kun je bij ons ook terecht voor klusadvies op allerlei gebieden. Heb je na het bekijken van ons klusadvies nog een aanvullende vraag? Stel hem aan onze kluschat! Eén van onze medewerkers zit voor je klaar om je vraag te beantwoorden.

Recent bekeken