Overkapping Java Onbehandeld Hout Blank met Achterwand en Zijwand 304x396 cm

€ 2895.00
2460.
75
Aanbieding nog 7 dagen geldig
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Wanddikte: 2,8 cm
  • Voorbehandeling hout: onbehandeld
  • Nokhoogte: 243 cm
  • Afm. (lxb): 304x396 cm

Overkapping Java
Een tuinhuis geeft meer sfeer aan je tuin, zoals deze vrijstaande overkapping Java 304x396 cm. Dit tuinhuis met een oppervlakte van 15 m² heeft een open gedeelte met een zijwand en een achterwand. Het is een perfecte plaats om je houtblokken in op te slaan of je terras onder te plaatsen. Deze houten overkapping is gemaakt van Noord-Europees vurenhout, afkomstig van de fijnspar, een houtsoort die bekendstaat om zijn relatief lage prijs en makkelijke bewerking: veel gemak voor weinig geld. De dakbedekking van het platte dak bestaat uit EPDM-rubberfolie, een degelijk en waterdicht materiaal dat ongeveer 50 jaar meegaat. Kortom: tuinspullen zet je voortaan netjes weg onder deze stevige, vrijstaande overkapping.

Onbehandeld hout
Dit tuinhuis is opgebouwd uit onbehandeld hout. Dat vergt wat meer onderhoud dan gedompeld hout of hout met een coating. Onbehandeld hout dient zelf behandeld en onderhouden te worden. Het tuinhuisje moet aan de buiten- en binnenkant nauwkeurig behandeld zijn. Extra aandacht gaat uit naar deuren en ramen, want die zijn veruit het kwetsbaarst. Het voordeel van onbehandeld hout zit hem in de afwerking. Je behandeld het hout dan zelf op een manier die past bij wat je voor ogen hebt i.v.m. met bijvoorbeeld schilderen.

Fundering
Bij een overkapping maken is de fundering van cruciaal belang. Zo ook bij deze Overkapping Java Onbehandeld Hout Blank met Achterwand en Zijwand 304x396 cm. Zorg er altijd voor dat de ondergrond stevig verhard en waterpas is. Zo voorkom je verzakkingen. De fundering kan bestaan uit gestort beton, maar ook een strak gelegd terras van betonnen tegels kan voldoen. Het is aan te raden om de bijpassende funderingsbalken te bestellen. Dat zijn profielen die tussen de fundering en de eerste wandlaag komen en voor een goede afwatering zorgen.

Tips voor overkappingen
Het houten tuinhuis met overkapping heeft verschillende los verkrijgbare accessoires. Wanneer je het tuinhuisje wilt schilderen is het slim om eerst advies bij een verfspecialist te vragen. Het hout moet namelijk vochtregulerend blijven en dus niet afgedicht worden. Daarnaast is een sterke UV bescherming ook van toegevoegde waarde.

Benodigd gereedschap

Een overkapping bouwen doe je niet zonder:
  • Accu schroefmachine
  • Houtboortjes (voorboren schroefplekken) en bitjes
  • Handzaag of decoupeerzaag
  • Rubber hamer
  • Hamer
Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Overkapping
Productnummer 613510
Gewicht product 778000 gr
Hoogte product 2.43 m
Lengte product 3.04 m
Breedte product 4.96 m
Merk Geen
Ecocheque Nee
Algemeen
FSC-keurmerk Nee
Kleur Hout
Kleurfamilie Hout
Lijn Java
PEFC keurmerk Nee
Materiaal Hout
Type Overkapping
Afmetingen
Nokhoogte 243.0 cm
Oppervlakte 15.0 m²
Inhoud 32.2 m³
Binnenafmeting 4960 x 3040 mm
Dikte wanden 2.8 cm
Gebruik
Voorbehandeling hout Onbehandeld
Technische kenmerken
Type dak Platdak
Accessoires
Inclusief dakbedekking EPDM-rubber
Reviews worden geladen

Recent bekeken