Pokon Mos Weg! Gazonherstel 1,75 kg

14.
99
Tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Beoogd gebruik: Gazon
  • Concentraat/kant & klaar: Kant-en-klaar

Kenmerken van Pokon Mos Weg! Gazonherstel 1,75 kg
Last van mos in het gazon? Met Pokon Mos Weg verwijdert u mos snel en effectief en wordt uw gazon meteen gevoed. Pokon Mos Weg bevat namelijk naast mosbestrijder ook Pokon startvoeding. Deze verpakking van 1750 gram is voldoende voor 50m2.

Hoe verwijder ik mos en onkruid uit mijn gazon?
Mos en onkruid kan ontstaan door gebrek aan licht of voeding, slechte drainage, te kort maaien of verspreiding door vogels. Bij een kleine tot gemiddelde hoeveelheid mos en onkruid in het gazon kan dit handmatig verwijderd worden of gebruik worden gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Onkruidbestrijdingsmiddelen zijn verkrijgbaar in sprays, die kant en klaar zijn, of concentraat, dat verdund moet worden met water. Dit kan je op het onkruid spuiten en geeft vaak direct resultaat. Gebruik onkruidbestrijdingsmiddelen vanaf 15 graden bij droog weer. Mos kan worden bestreden met antimosmiddel in korrelvorm. Dit breng je aan op het mos, nadat je het gras hebt gemaaid (bij voorkeur een paar dagen van tevoren). Enkele dagen na toedienen wordt het gras zwart en kan het verwijderd worden. Handig: bestrijdingskorrels voor mos en onkruid tegelijk. Bij grote hoeveelheden mos en onkruid wordt geadviseerd te verticuteren.

Hoe onderhoud ik mijn gazon?
Mos en onkruid kan worden voorkomen door je gazon goed te onderhouden. Een gezond en groen gazon zorgt er namelijk voor dat mos en onkruid weinig kans krijgt. Gazononderhoud kan worden opgedeeld in 4 stappen: verticuteren, doorzaaien, bemesten & kalken en maaien & bewateren. In het vroege voorjaar (na de eerste maaibeurt) en in het najaar is het nodig om te verticuteren, oftewel: het verwijderen van mos en onkruid en beluchten van het gazon. Verticuteren kan handmatig met een verticuteerhark of met een verticuteermachine. Door het mos en onkruid vervolgens los te harken kunnen kale plekken ontstaan. Schrik niet, want dit kan worden verholpen door bij te zaaien.Doorzaaien doe je tevens in het voorjaar en najaar. Maak gebruik van graszaad voor gazonherstel dat zeer snel ontkiemt en bewater. Om het gazon voldoende voeding te geven, dien je in het voorjaar, zomer en najaar te bemesten. Het is belangrijk dat de grond de juiste zuurgraad heeft om de voeding goed op te kunnen nemen. Dit doe je door te kalken in het voorjaar en najaar. Verder is het van belang het gras regelmatig te maaien (ca. 1x per twee weken) en te bewateren bij droog weer.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Mosbestrijding
Productnummer 509167
Gewicht product 1850 gr
Hoogte product 23.0 cm
Lengte product 6.1 cm
Breedte product 17.5 cm
Merk POKON
Ecocheque Nee
Algemeen
Type Algen/mosverwijderaar
Gebruik
Beoogd gebruik Gazon
Concentraat/kant & klaar Kant-en-klaar
Etiket informatie
Gevarenaanduidingen Waarschuwing
H319: Veroorzaakt ernstige oogirritatie.
Voorzorgsmaatregelen P101: Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. P102: Buiten het bereik van kinderen houden. P103: Alvorens te gebruiken, het etiket lezen. P260: Stof/rook/gas/nevel/damp/spuitnevel niet inademen. P264: Na het werken met dit product ... grondig wassen. P270: Niet eten, drinken of roken tijdens het gebruik van dit product. P273: Voorkom lozing in het milieu. P280: Beschermende handschoenen/beschermende kleding/oogbescherming/gelaatsbescherming dragen

Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht
product-cross-sell
Pokon graszaad gazonherstel rapide 1 kg
€ 19.89
product-cross-sell
Pokon Onkruid Weg! Gazonherstel 800 gr
€ 10.89
product-cross-sell
Pokon SOS Graszaad Herstel 1 kg
€ 21.45
Reviews worden geladen

Recent bekeken