479.
00
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Maximale grasoppervlakte: 150 m²
  • Maaibreedte: 18 cm

De Robomow robotmaaier RX12u maait met 1 druk op de knop je complete gazon. De snelstart knop op de robot zorgt ervoor dat de robot snel wordt geactiveerd of uitgeschakeld. De maaier is in bezit van een krachtige lood-zuur accu en is ook zeer zuinig. De maaier gebruikt namelijk maar 2,5 kWh per maand. Wanneer de robotmaaier merkt dat de accu bijna op is, keert die vanzelf terug naar zijn laadstation om op te laden. Doormiddel van het Multi-zone technologie kan de RX12u tot 3 niet-verbonden gebieden achter elkaar maaien. De maaier is zeer sterk. Het kan hellingen aan tot 15% en dankzij de uitzonderlijke scherpe messen heb je altijd een nauwkeurig gemaaid gazon. Met het zwevend maaidek kan de robot worden gebruikt op verschillende soorten ondergronden. Ondertussen verspreidt de maaier het fijnste gras zodat deze als een natuurlijke meststof werkt. En door de ingebouwde randnavigatie worden smallere gedeeltes en randen zonder problemen gemaaid. De maaihoogte is met een knop aan de zijkant gemakkelijk te wijzigen. De robotmaaier maakt bijna geen geluid tijdens het maaien en zo kan jij optimaal genieten van de rust. Door de tilsensor worden letsels voorkomen, de maaier stopt namelijk met werken zodra deze wordt opgetild. Natuurlijk is de maaier ook beschermt tegen diefstal. Door het invoeren van een cijfercode kunnen onbekende of zelfs kinderen de maaier niet gebruiken. De volledig geautomatiseerde grasmaaier is geschikt voor kleinere oppervlaktes van maximaal 150 vierkante meter. Kortom, de Robomow robotmaaier RX12u biedt een strak gazon zonder dat het jou nog enige moeite kost.

Hoe installeer ik een robotmaaier?

Een robotmaaier wordt geleverd met een begrenzingsdraad. Met dit begrenzingsdraad geef je de oppervlakte aan waarin een robotmaaier zijn werk moet doen. Komt de robotmaaier bij het draad? Dan keert hij om en maait hij het gedeelte wat hij nog niet heeft gemaaid.

Je bevestigt het begrenzingsdraad eenvoudig door een van de meegeleverde krammen de grond in te slaan samen met het draad. Het draad gaat samen met de kram de grond in, waardoor het draad visueel is weggewerkt en je er ook niet over kan struikelen.

Als laatste leg je het begeleidingsdraad aan, dit is een draad die de robotmaaier helpt het basisstation weer terug te vinden. Dit draad span je vanaf het basisstation in een rechte lijn naar het verste gedeelte in de tuin.

Hoe bedien ik een robotmaaier?

Een robotmaaier is handmatig in te stellen maar vaak ook met een app of middels bluetooth. Je kan dan een tijdsschema instellen wanneer de robotmaaier moet gaan maaien, de besturing overnemen of de status van de accu bekijken. Dat allemaal vanuit huis of op vakantie.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Robotmaaier
Productnummer 613640
Gewicht product 11500 gr
Hoogte product 30.0 cm
Lengte product 66.0 cm
Breedte product 54.0 cm
Type(nummer) RX12U
Merk Robomow
Duurzaam Nee
Algemeen
Kleurfamilie Groen
Materiaal Kunststof
Type Robotmaaier
Materiaal snijsysteem Staal
Afmetingen
Maaibreedte 18.0 cm
Gebruik
Minimale grasoppervlakte 1.0 m²
Maximale grasoppervlakte 250.0 m²
Technische kenmerken
Mulching-functie Ja
Zelfrijdend Ja
Energiebron Accu
Met opvang Nee
Geluidsniveau 69.0 dB
Instelbare hoogte Ja
Min. instelbare hoogte 1.5 mm
Max. instelbare hoogte 4.5 mm
Automatische veiligheidsuitschakeling Ja
Maximaal vermogen 100.0 W
Accu
Capaciteit accu 7.0 Ah
Inclusief accu Ja
Oplaadtijd 1200.0 min
Voltage 12.0 Volt
Accuplatform Nee
Reviews worden geladen

Recent bekeken