7.
49
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

 • Houtsoort: Douglas
 • Voorbehandeling hout: Onbehandeld
 • Afwerking: Ruw

 • Tuinplank

  Deze tuinplank van 250 cm lang kan gebruikt worden voor het maken van een schutting, een zandbak of tuinmeubels. De dikte van de plank is ca. 2,1 cm en de breedte ca. 19,5 cm. De totale lengte is ca. 250 cm, maar het is natuurlijk eenvoudig om de plank op de gewenste lengte te zagen. Deze plank heeft een ruwe afwerking voor een robuust uiterlijk.

  Onbehandeld Douglas hout

  Deze plank is gemaakt van Douglas hout. Douglas hout is een veel gebruikte houtsoort om in de tuin te gebruiken. De kleur is namelijk een mooie warme kleur en vanwege onder andere de kleur wordt Douglas hout niet geïmpregneerd waardoor het hout zijn kleur behoudt. Het is verstandig om Douglas hout wel te bewerken met tuinbeits. Dit verlengt de levensduur en gaat vergrijzing van het hout tegen.

  Tuinhout bij GAMMA?

  Hout is een natuurproduct, dat bij GAMMA altijd duurzaam verkregen is en na dat het geproduceerd is wordt terug gedroogd. Terug drogen is een behandeling waardoor het hout minder gevoelig is voor krimpen en uitzetten en verkleint de kans op schimmeling van het hout. Houd er wel rekening mee dat hout leeft en door het weer toch kan uitzetten of krimpen. Daarom worden bij GAMMA altijd circa maten voor tuinhout gecommuniceerd. Daarnaast bevat hout hars, dat uit de vlammen en knoesten van het hout kan komen bij warm weer. Tuinhout zal ook vergrijzen na verloop van tijd, maar dit is een natuurlijk proces. Overigens heeft dit geen effect op de levensduur van het hout. Wel kan het hout behandeld worden met een tuinbeits, om de kleur zoveel mogelijk te behouden en de levensduur te verlengen.

  Lees meer

  Specificaties

  Product
  Productsoort Plank
  Productnummer 143354
  Merk Geen
  Duurzaam Nee
  Algemeen
  FSC-keurmerk Nee
  PEFC keurmerk Ja
  Type hout Douglas
  Type artikel Plank
  Reviews worden geladen

  Recent bekeken