Schildertechnieken

Een verftechniek is van groot belang voor je eindresultaat. Met verschillende verftechnieken creëer je compleet verschillende resultaten. Zo kun je ton sur ton schilderen, of juiste werken met kleurvlakken. Doe hier inspiratie op voor jouw volgende verfklus.

Colorblocking

Een veelvoorkomende verftechniek is ''Colorblocking''. Bij deze verftechniek breng je verschillende blokken van de muur in verschillende kleuren aan. Bij deze verftechniek en bij bijvoorbeeld het verven van een lambrisering is het belangrijk dat je goed de tijd neemt om af te plakken. Hoe strakker je afplakt hoe strakker het resultaat. Bij het toepassen van colorblocking of het verven van een lambrisering kun je mooie kleurcontrasten aanbrengen wat zorgt voor een levendig en eigentijds effect.

Bekijk meer verftechnieken

Structuur aanbrengen

Structuurverf is een veel gekozen verfsoort voor in de woonkamer. Is je muur toch niet helemaal egaal? Dan is structuurverf ideaal doordat het oneffenheden goed bedekt. Je kunt zelf kiezen uit een fijne of een grovere structuur. Bekijk hierhoe je zelf eenvoudig structuurverf aanbrengt.

Ook met verftechnieken kun je veel verschillende soorten resultaat behalen. Maak bijvoorbeeld gebruik van kleurverloop, schilder een lambrisering of combineer verf en behang in één ruimte. GAMMA legt uit welke technieken er zijn en laat zien dat deze vaak minder moeilijk zijn dan het lijkt.

Bekijk technieken

Het effect van kleur op je ruimte

Kleur is van grote invloed op je ruimte. Met behulp van onze tips kun je bepalen wat de ruimte nodig heeft. Komt er veel licht binnen? Is de ruimte erg smal of juist breed? GAMMA legt uit welke muur je het beste kunt verven, welke kleur je op de muur kunt gebruiken en wat het effect is van patronen in een ruimte.

Bekijk tips

Recent bekeken