Schildertips

Met de juiste handige schildertips wordt het schilderen van in en rondom jouw huis een stuk fijner en gemakkelijker. Vind tips voor het kiezen van het juiste materiaal, het onderhouden van je gereedschap en tips voor het schilderen voor buiten.

Schildertips voor buiten

Buitenlak en buitenbeits is er in veel verschillende varianten, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor transparante lak en beits, dekkende tuinbeits of buitenlak. Met een transparante beits blijf je bijvoorbeeld mooi het houtwerk zien en met een dekkende beits kun je jouw houtwerk een nieuw kleurtje geven.
Maar welke soort heb je nodig voor jouw klus? Bekijk hier de verschillende eigenschappen per verfsoort. Zo weet je zeker dat je de juiste variant kiest.
Bekijk hier welke verf geschikt is voor jouw klus
Benieuwd welke tips jij verder kunt gebruiken bij je volgende buitenschilderklus?

Bekijk buitenschildertips

Kies het juiste schildermateriaal

Het materiaal dat je gebruikt tijdens je schilderklus heeft veel invloed op je uiteindelijke resultaat. Voor een grovere muur is het belangrijk dat je een roller met een langere vacht gebruikt. En bij het aanbrengen van structuur is het belangrijk dat je na het aanbrengen een structuurverfroller gebruikt om structuur toe te voegen. Benieuwd welke verfroller je nodig hebt voor jouw klus?
Bekijk hier onze keuzehulp;

Bekijk keuzehulp

bereid de ondergrond goed voor voordat je gaat schilderen

Bij elke schilderklus is het belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft voordat je begint met schilderen. Ga je aan de slag met een hout schilderklus? Zorg dan dat je het oppervlakte goed ontvet en opschuurt. Zo zorg je voor een veel betere dekking van de verf en dus een beter resultaat!
Let er bij het schilderen van een muur goed op of de ondergrond nog zuigend is. Dit kun je testen door een klein beetje water op de muur aan te brengen, als de ondergrond een stuk donkerder wordt is de muur zuigend. Dan is het belangrijk om het oppervlakte extra te behandelen met een voorstrijk voordat je de verf aanbrengt.
Met behulp van onze stappenplannen zorg je ervoor dat je oppervlakte op de juiste manier is voorbehandeld.

Bekijk stappenplannen

Op zoek naar de juiste kleur verf voor jouw verfklus?
Onze GAMMA kleurspecialisten hebben 36 kant-en-klaar kleuren gekozen die verkrijgbaar zijn als kleurtester. Maar je kunt nu ook jouw gewenste kleur kiezen en laten mengen in een kleurtester van 100ml.
Zo kun je jouw favoriete kleuren eerst thuis uitproberen en weet je zeker dat de kleur bij je past. Je ontvangt tijdelijk het aankoopbedrag van de tester terug bij aankoop van een lak of muurverf

Bekijk verfkleuractie

Berg je schildermateriaal goed op
Berg je materiaal op de juiste manier op zodat je het de volgende schilderklus weer kunt gebruiken. Als je geschilderd hebt met een verf op waterbasis kun je het beste de roller en/of kwast goed afspoelen met water. Ga je de volgende dag verder met je schilderklus? Verpak je kwasten en rollers dan in aluminiumfolie. Zo kan je de volgende dag direct verder met het juiste materiaal.

Meer informatie

Recent bekeken